NOUA DREAPTA II CERE VICEPRIMARULUI BOGNAR SA NU MAI INCALCE CONSTITUTIA

by Sida Voicu

Noua Dreaptă, filiala Arad, a transmis o scrisoare deschisă viceprimarului Levente Bognar, căruia îi solicită să respecte Constituţia României, să nu mai invite la evenimentele din 15 martie şi 6 octombrie partidul extremist maghiar JOBIK şi să nu mai folosească însemnele Ungariei Mari, care jignesc zeci de mii de arădeni. Redăm mai jos scrisoarea trimisă de Noua Dreaptă:

Domnule Levente Bognar

Vă adresez această scrisoare deschisă pentru că am curajul răspunderii şi pentru că, aici la Arad, ca şi pretutindeni în ROMÂNIA, sunt acasă şi deci STĂPÂN. Împart, cu respect şi toleranţă această casă cu dumneavoastră pentru că aşa ne-a fost destinul lăsat de Dumnezeu, să convieţuim împreună, diverse etnii: români, maghiari, nemţi, evrei, romi, bulgari, sârbi etc.

Dintre toate etniile, dumneavoastră, etnia maghiară aţi beneficiat de drepturi mai mult decât speciale. Cu toate acestea, an de an vreţi mai mult.

Şi peste toate acestea, an de an, manifestaţi aici, la Arad, glorificând nişte generali de la 1848, care, au UCIS peste 40.000 de români, au ras de pe faţa pământului peste 300 sate româneşti şi au decimat 120 de preoţi ortodocşi. Şi nu vă ajunge să-i glorificaţi pe călăii neamului românesc, dar invitaţi aici, la Arad, pe 15 martie şi pe 6 octombrie, persoane din Ungaria care, prin prezenţă şi discursuri, prin ţinută şi însemne, jignesc România şi promovează revizionismul şi iredentismul şovin maghiar vorbind de dezmembrarea României şi de Ungaria Mare.

Vă previn domnule Levente Bognar, ca lider al UDMR Arad şi ca organizator al acestui eveniment pe 15 martie 2014, în Parcul aşa zisei Reconcilieri Româno-Maghiare, că nu vom permite nimănui să ne jignească în nici un fel.

Opriţi această farsă tristă. Nu mai invitaţi aici pe cei de la JOBIK, nu mai veniţi cu însemnele Ungariei Mari şi cu discursuri anti Trianon. E spre binele dumneavoastră ca viceprimar al Aradului şi ca lider al UDMR. Şi mai mult, vă atenţionez paşnic, aşa cum vom fi mereu, să nu încălcaţi CONSTITUŢIA ROMÂNIEI pentru a putea convieţui şi pe mai departe alături de noi în pace şi înţelegere!

Vă salut cu spirit românesc

Preşedinte Noua Dreaptă – Filiala Arad

Angel Popescu

Facebook Comments