NOUA CLASA POLITICA A LUI FALCA: SEFUL PD-L DEZNA, CONDAMNAT LA INCHISOARE PENTRU EVAZIUNE

by Cosmin Mihuta

Preşedintele PD-L Arad, Gheorghe Falcă, a vorbit în ultimii ani despre primenirea clasei politice româneşti, despre nevoia de politicieni noi, care să schimbe în bine soarta României. Ani de zile, Falcă a avut ca temă principală în dezbateri nevoia de oameni tineri (de exemplu Gheorghe Falcă), de oameni competenţi (de exemplu Gheorghe Falcă) şi de politicieni care să nu fie corupţi (de exemplu,. bineînţeles, Gheorghe Falcă). Până într-o zi, când Gheorghe Falcă a ajuns la butoane, cum se spune, şi a fost pus în situaţia de a schimba, la propiru, nu doar din declaraţii, clasa politică. Nu mai vorbim despre ce politicieni a promovat de la Arad la Bucureşti. O ştie o ţară întreagă. Să vorbim despre ce s-a promovat la nivel local. Şi avem exemplul unui consilier local, care a fost luat din clasa a cincea şi trimis în Consiliul Local Municipal să hotărască soarta Aradului, dar şi în consilii de administraţie la şcoli să-i supravegheze pe profesori, când el ar trebui să fie la ore. Iar ca acel consilier, pe lângă Falcă mai sunt mulţi alţii.

Ultimul exemplu vine de la Dezna, unde în fruntea organizaţiei PD-L a fost numit un politician de tip nou, adică certat cu legea. Este vorba de Stoica Călin-Ioan, care are mici probleme cu justiţia. În sensul că, în 2013, a fost condamnat pentru evaziune fiscală în formă continuată.  În dosarul numărul 8736/108/2012, Tribunalul Arad a decis să-l condamne pe şeful PD-L Dezna la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală în formă continuată. Fiind vorba de o pedeapsă cu suspendare, şeful PD-L Dezna a primit şi un termen de încercare de trei ani şi jumătate. Sentinţa a rămas definitivă, însă, Direcţia Finanţelor a fost nemulţumită de faptul că instanţa de la Arad a respins cererea de instituire a sechestrului asigurator pe bunurile inculpatului, motiv pentru care a făcut apel la Curtea de Apel Timişoara, unde a avut câştig de cauză. Aşa că, politicianul de tip nou promovat de Gheorghe Falcă şi liderul de zonă, Eusebiu Pistru, s-a trezit, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, şi cu averea sub sechestru.

Un adevărat exemplu pentru cetăţenii din comuna Dezna, care suntem siguri că vor sprijini masiv proiectele organizaţiei PD-L din localitate, ba chiar, de ce nu, o candidatură a şefului PD-L la primărie. Cine ar putea gospodări mai bine bugetul comunei, decât unul condamnat pentru evaziune fiscală ?

Exemplul de la Dezna nu credem să fie vreo problemă de imagine pentru PD-L Arad. Dacă Gheorghe Falcă a avut ani de zile dosar la DNA şi poate mai are şi acum (plângeri are cu duiumul), dacă şeful de zonă Eusebiu Pistru are sechestru pe firmă, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, şi e cercetat de ANI pentru conflict de interese, de ce la Dezna să conducă PD-L-ul un om fără astfel de probleme. N-ar mai face parte din echipă.

 

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments