Nouă cetăţeni străini depistaţi ascunşi în două mijloace de transport, la P.T.F. Nădlac II

by Cristian Dobre

   Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat nouă cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare. Aceştia sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

* În data de 21.10.2020, în jurul orei 14.10, la Punctul de Trecere a Frontierei  Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din cupru, pe ruta România – Spania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări, unde, în urma verificărilor poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt trei bărbaţi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de  ani, care au documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile din ţara noastră.

* În data de 22.10.2020, în jurul orei 06.50, la acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, conducând un automărfar, încărcat cu piese auto, pe ruta România – Germania.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă, şase cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 si 28 ani.

În ambele cazuri, toţi cetăţenii străini depistaţi ascunşi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments