Nouă cetăţeni din Afganistan şi Maroc, opriţi la graniţa cu Ungaria

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad au depistat nouă cetăţeni din Afganistan şi Maroc care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos.

În data de 01.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a trei ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni bulgari şi un român. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci de metal şi îmbrăcăminte pentru societăţi din Ungaria.
În urma efectuării controlului mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şapte cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, solicitanţi de azil.

Astăzi, în jurul orei 02.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ un kilometru de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Maroc, în vârstă de 23, respectiv 33 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments