Nouă afgani, ascunşi în autocamioane, prinși la P.T.F. Nădlac II

by Cristian Dobre

   Nouă cetăţeni afgani care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare, au fost depistati de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II. Cetăţenii străini intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, fiind sprijiniţi de doi şoferi români care sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

* În data de 22.10.2020, în jurul orei 09.45, la Punctul de Trecere a Frontierei  Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, dulapuri şi rastele metalice, din România în Suedia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări, unde, în urma verificărilor poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cinci tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 de  ani, care au documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile din ţara noastră.

* Tot în aceeaşi zi, în jurul orei 10.25, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani, conducând un automarfar, încărcat cu scânduri, pe ruta România – Franţa.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în partea din față a compartimentului marfă, patru cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.

În ambele cazuri, la audieri cetățenii afgani au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments