Achizițiile au ieșit la rampă în prima victorie a anului: FCC UAV Arad – CSM Târgoviște 94-60

by Sorin Haut

FCC UAV Baschet Arad a debutat în 2023 cu o victorie clară obținută în ultimul meci al etapei a 12-a, prima a returului Ligii Naționale. Precum anticipam, codașa CSM Târgoviște a fost doar un sparing-partner în fața vicecampioanei, chiar dacă Bulj nu a putut conta pe Hadzovic și Nagy, ambele accidentate. Șansa Aradului a fost că nu a întâlnit astăzi o adversară grea, altfel erau probleme la coordonare în condițiile absenței lui Hadzovic, care are mâna în ghips, exact ce scriam zilele trecute despre greșeala conducerii de a nu întări poziția 1. Suporterii „galben-albastrelor” au avut însă ocazia să vadă la lucru noile achiziții, americanca Sheniqua Green și poloneza Martyna Pyka numărându-se chiar printre principalele remarcate. „Nikki” Green a fost chiar coșghetera meciului, încheiat cu scorul de 94-60 (22-16, 22-21, 31-12, 19-11). În prima parte, tânăra echipă a lui Cătălin Tănase – din care am remarcat-o și pe experimentata ex-arădeancă Stoenescu – s-a ținut destul de bine, arădencele încălzindu-se foarte greu, pentru un doar 44-37 la pauza mare. Conturile aveau să fie încheiate definitiv în sfertul trei, unul în care americancele Greene și Baptiste au dominat cu autoritate lupta de sub panouri. Ambele au terminat în double-double, prima cu 23 de puncte și 18 recuperări, iar a doua cu 18 puncte și 11 recuperări.

Greene și Baptiste – principale marcatoare, Pyka a debutat și ea pozitiv

Nici nu avea cum să fie altfel în fața penultimei clasate (bilanț de 1/10), doar o umbră a marii rivale la titlu de acum mai bine de un deceniu. A redebutat și Laura Vaida, care însă nu se află în cea mai bună formă fizică. Pe lista marcatoarelor a apărut și Daria Negru (18 ani), care a jucat aproape cinci minute. Fetele lui Bogdan Bulj nu au timp prea mult de relaxare, pentru că sâmbătă, ora 13, joacă deja în cadrul etapei secunde a returului LNBF. FCC UAV va evolua în deplasare la Universitatea Cluj, echipă ce ocupă locul 7 în clasament, cu trei succese și opt eșecuri, unul dintre ele consemnat în tur, la Arad, 37-100. Arădencele ocupă locul doi în clasamentul Ligii Naționale, cu 21 de puncte, la unul în spatele liderului neînvins Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Pe pozițiile 3 și 4 se clasează CSM Constanța și Olimpia Brașov, ambele cu 19 puncte.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Greene 23, Baptiste 18, Pyka 14 (2×3), Akathiotou 12 (1×3), Vaida 8, Racic 7 (1×3), Georgieva 6, Ciotir 2, Fleșer 2, Negru 2, Vați.

CSM Târgoviște: Ivan 16 (1×3), Chivu 11 (2×3), Doba 11, Stoenescu 9 (3×3), Badi 6, Dumitru 4, Spineanu 3, Rizea.

FOTO: Lucian Ciobanu

 

 

Facebook Comments