Noi lipim, alții construiesc… masiv – parc de distracții, cu știință și tehnologie ca-n Franța ori Danemarca, în Timiș

by Adrian Pavel

Ca la Copenhaga, in Danemarca, sau ca la Futuroscope de Poitiers din Franta. Consiliul Judetean Timis viseaza sa construiasca un parc tematic la Parta, langa Timisoara, pe 70 de hectare de teren cu PUZ-ul deja facut. Cat despre finantare, nadejdea e in fonduri europene.

Dorim sa fie un parc tematic care sa imbine stiinta si tehnologia cu distractia. Va fi pentru toata familia, ca sa deschidem aria de adresabilitate pentru cat mai multi oameni. Ne-am bucurat ca am gasit in jurul Timisoarei aeasta zona, gata urbanizata, 70 de hectare gandite chiar pentru zona de agrement, si atunci nu mai trebuie sa pierdem vremea cu PUZ acolo”, a declarat Alin Nica, presedintele Consilului Judetean Timis.

Va fi un parc nu doar pentru copii, ci si pentru cei mari. E posibil sa aiba si elemente distractive cu bazine si caderi de apa ca la un aqualand.

Un parc de distractii tematic, poate sa fie si cu componenta acvatica, inca studiem concepte, avem mai multe variante. Mergem si pe o varianta, ne-am inspirat din Futuroscope de Poitiers, acel parc imens realizat aolo, dar putem sa mergem si pe varianta Tivoli din Copenhaga, care imbina activitatile acestea in aer liber cu tot ceea e are un parc de distractii in adevaratul sens al cuvantului. Suntem in cautarea unui concept care sa se muleze pe nevoile si posibilitatile de aici. E posibil sa aiba si o componenta acvatica, ne gandim si la o componenta medicala, de tratament si de recuperare, sa vedem cum putem folosi si apa geotermala, dar inca discutam de partea de concept. Va trebui sa luam o firma care sa ne consilieze, sa ne ajute pe partea de concept, astfel incat sa gandim conceptul care sa fie cat mai acoperitor si sa atraga cat mai multa participare”, a declarat Nica.

sursa: https://www.opiniatimisoarei.ro/parc-de-distractii-cu-stiinta-si-tehnologie-ca-n-franta-ori-danemarca-langa-timisoara-consilierii-judeteni-au-gasit-deja-locatia-si-spera-la-bani-europeni/25/05/2022

Facebook Comments