Noaptea minții: Bibarț îl susține pe Orban pentru că nu-i răspunde la telefon, dar îl sună înapoi

by Cosmin Mihuta

Războiul din PNL Arad și-a consumat, ieri, un nou episod, bătălia de la Arad, unde filiala este ruptă în două. Tabăra Falcă merge alături de premierul Câțu în acest război, în timp ce tabăra Bibarț îl susține pe Ludovic Orban. Așadar, (încă) președintele Orban a venit la Arad să-și prezinte proiectul, într-o atmosferă mult mai cenușie, față de ceea ce se întâmpla în urmă cu o lună, când Falcă și ai lui îl primeau cu aplauze, flori și pupături (nu spunem în ce zonă).

A răsărit, în schimb, ca ciupercile după ploaie, primarul Călin Bibi Bibarț, cel care e cam absent de la întâlnirile PNL, dar care a prins brusc aripi, împins probabil de la spate de cel care îl ghidonează și pe el și pe Ludovic Orban. Așa că Bibarț s-a dus să-l sprijine pe actualul președinte PNL și să susțină un discurs demn de primul Gâgă al politicii arădene. Și ne-a explicat domnu Bibi despre cel mai important și mai important lucru pentru care îl susține pe Orban. Faptul că l-a impus pe Bibi candidat la Primăria Aradului? Nici vorbă. Faptul că domnul Orban l-a numit șef la Romsilva pe apropiatul lui Bibarț? Nici vorbă. Pentru că a primit ordin de la persoana de care ascultă cel mai mult și Orban, cel care i-a făcut nevăzut dosarul de corupție președintelui PNL? Nici vorbă.

Bibi al nostru are un motiv și mai întemeiat, ceva profund, o chestie de principiu. Cică domnul Orban e singurul care nu-i răspunde aproape niciodată la telefon, dar îl sună înapoi întotdeauna. Extraordinar, ăsta da merit pentru domnul Orban să ajungă președinte PNL, în opinia lui Gâgă de la primărie. Și mai e un motiv la fel de important: Orban a venit să-l susțină când a depus jurământul de primar. Era și culmea să nu vină, având în vedere cine i-a ordonat să-l pună pe Bibi candidat. Același Bibi a mai băgat din tolbă și o poveste cu Orban, care susține trecerea Cetății Aradului în circuitul civil, care nu s-a mai finalizat, nici până în ziua de astăzi.

Trecând peste discursul fulminant al primarului Bibarț, să spunem că la această oră PNL Arad este rupt în două, iar fiecare tabără își joacă soarta. Dacă va câștiga Cîțu, Bibarț se va întoarce din 2024 la meseria de pădurar, senatorul Cristina va rămâne fără serviciu, iar un alt element important, domnul Țigan, va pleca de la Romsilva, ceea ce e o mare lovitură la buzunare spun unii, nu știm de ce. În schimb, dacă va câștiga Orban, baronul portocaliu Falcă va rămâne izolat la Bruxelles până la terminarea mandatului. În timp ce oamenii de încredere, Cionca, Bîlcea și Geanina Pistru vor fi „executați“ de Bibarț și ai lui, cât ai zice „pește“. Așadar, se joacă pe viață și pe moarte nu numai la București, ci și la Arad.

 

Facebook Comments