Nimic nou sub soare: Bibarț nu dă doi bani pe imaginea Aradului!

by Sorin Haut

Cea mai importantă competiție sportivă internațională a anului în Arad este Dracula Open, turneul de box amator organizat săptămâna viitoare în orașul nostru, cu peste 300 de sportivi din 27 de țări la start! Este cea mai mare gală europeană organizată în acest an la nivel de juniori și tineret și a doua ca participare, la nivel mondial! Iar un astfel de eveniment are nevoie de o promovare pe măsură, viceprimarul Ilie Cheșa ocupându-se în cele mai mici detalii ca organizarea să fie fără cusur și oaspeții din străinătate să se simtă cât mai bine la Arad. Sprijinit în special de conducerea Federației Române de Box, în frunte cu președintele Vasile Cîtea și de Universitatea Aurel Vlaicu, cea care pune la dispoziție sala de sport, a înțeles că o astfel de super-gală pugilistică trebuie onorată cum se cuvine. Iar când vine vorba de sport de performanță, poate cel mai bun ambasador mondial al Aradului, automat în joc este și imaginea orașului. Din păcate, acest lucru nu îl înțelege sau poate nu vrea să îl înțeleagă și primarul Bibarț, care știam că nu prea dă doi bani pe sport, dar în calitate de edil să nu te gândești la imaginea orașului, în preajma unei astfel de competiții de nivel mondial, este deja foarte grav.

Pe surse, Bibi a blocat astăzi, din motive doar de el știute, organizarea conferinței de presă ce anunța evenimentul în sala mare a Primăriei, Ferdinand, punându-l pe viceprimarul Ilie Cheșa, promotorul galei, într-o postură ingrată. Aceea de a organiza întâlnirea cu oficialitățile și personalitățile din lumea boxului românesc, în frunte cu președintele și vicepreședintele Federației Române de Box, dar și cu jurnaliștii arădeni, în biroul său, într-un spațiu restrâns și neadecvat pentru un asemenea eveniment cu impact la nivel de imagine a orașului. Practic, zeci de persoane au fost nevoite să stea înghesuite, unii chiar în picioare, în biroul viceprimarului Cheșa, asta în timp ce sala festivă și de ceremonii a Palatului Administrativ era mult mai spațioasă și primitoare. Întrebat în conferință de această problemă, viceprimarul a ocolit elegant motivul real al organizării conferinței în biroul său, căutând cumva să scuze comportamentul total jenant al lui Bibarț. 

Dar când nu este în prim-plan, primarul își arată adevărata față, aceea în care pur și simplu nu dă doi bani pe imaginea Aradului. Este a doua oară în interval scurt de timp când Bibi minimalizează un eveniment foarte important pentru sport și Arad, după ce a reușit să pună în umbră la sfârșitul anului trecut, tot printr-o organizare defectuoasă, cea mai importantă sărbătoare a sportului arădean, Gala anului 2022. Mai mult, Bibarț are tupeul de a ieși tot astăzi cu un comunicat de presă ce anunța competiția de săptămâna viitoare, încercând să își aroge merite prin implicarea Primăriei, deși toată lumea știe că el se pricepe cel mult la ronduri de seară în care se dă într-un spectacol grotesc.

 

Facebook Comments