Nikki Haley îl va vota pe Donald Trump

by Andreea Radu

„Instabilul” Trump, după cum l-a catalogat în campania internă, pare totuși un personaj de votat, în opinia fostei Sale contra-candidate republicane, Nikki Haley, care a reprezentat SUA la Națiunile Unite. Nici insultele la adresa ei, a familiei ei și nici criticile privind stilul vestimentar adresate de fostul președinte, actual pretendent la fotoliul de la Casa Albă, nu par să fi zdruncinat încrederea lui Haley. Dacă și cum îi va convinge totuși Trump pe simpatizanții pragmatici ai lui Hailey rămâne de văzut, scrie tvrinfo.ro.
Jurnalist: În privința acestor probleme critice de securitate națională pe care tocmai le-ați descris astăzi, cine credeți că ar face o treabă mai bună la Casa Albă: Joe Biden sau Donald Trump?
Nikki Haley, fost candidat republican: Ca alegător, îmi pun prioritățile pe un președinte care va avea grijă de aliații noștri și îi va trage la răspundere pe dușmanii noștri, care ar securiza granița, fără alte scuze. Un președinte care ar susține capitalismul și libertatea. Un președinte care să înțeleagă că avem nevoie de mai puține datorii, nu de mai multe datorii. Trump nu a fost perfect în ceea ce privește aceste politici. Am spus-o clar de foarte multe ori. Dar Biden a fost o catastrofă. Așa că voi vota pentru Trump.
Apreciată de mulţi alegători republicani moderaţi şi independenţi, fosta ambasadoare al lui Donald Trump la ONU a lansat, totuşi, un avertisment. Fostul preşedinte ar urma „să întindă mâna milioanelor de oameni care m-au votat şi care continuă să mă susţină şi să nu plece de la principiul că aceştia se vor alinia în spatele lui”, a spus ea.
Acest anunţ ar putea să schimbe situaţia în rândul candidaţilor la vicepreşedinţie în tabăra republicană, chiar dacă Trump a afirmat recent că Nikki Haley nu este una dintre persoanele pe care le ia în considerare pentru această funcţie.
Haley, fostă guvernatoare a statului american Carolina de Sud şi fostă ambasadoare a Statelor Unite la ONU în mandatul prezidenţial al lui Trump (2017-2021) a încercat ea însăşi să obţină nominalizarea Partidului Republican drept candidată la preşedinţie, deşi era creditată cu şanse minime în faţa fostului preşedinte. Ea s-a retras din cursa electorală în martie, recunoscând că Trump va fi probabil candidatul partidului.

Facebook Comments