Nigerianul Godwin, din nou decisiv pentru UTA! Victorie chinuită în amicalul cu nemții de liga a treia

by Sorin Haut

UTA s-a chinuit astăzi, cu TSV 1860 Munchen, echipă din eșalonul trei al Germaniei care a folosit echipa a doua în amicalul disputat la baza din Regnum, localitate aflată lângă Side, unde sunt cantonați roș-albii. Arădenii nu au făcut cel mai bun joc în primul amical din 2023, dar s-au impus până la urmă cu 2-1, prin reușita nigerianului Godwin, venită cu patru minute înainte de final. Laszlo Balint a apelat la ultimul junior promovat în lotul utist, Hunor Sarkozi, titularizat pe banda dreaptă în absența lui Vukcevic, bolnav și Benzar, care intră în program abia de luni. Batha a înscris cu capul din numai 6 metri, încă din minutul 3 și se părea ca UTA va avea un meci ușor. Echipa lui Balint a rămas la timonă, iar Stahl a ratat două șanse de 2-0, iar ocaziile s-au răzbunat după 25 de minute de joc, când bavarezii au egalat tot după o lovitură de colț.

Batha a deschis scorul repede, la pauză a fost egal

Tallig a centrat, Batha l-a pierdut din marcaj pe Skenderovic, care l-a bătut pe Iacob de la colțul lung. Balint a schimbat liniile la pauză, optând pentru o formulă cu două vârfuri clasice, Postolachi – Keseru. Chiar fostul internațional a avut prima ocazie a reprizei, după o acțiune colectivă, dar șutul său de la 15 metri s-a dus de puțin pe lângă poartă. Nemții au reacționat prin Lakenmacher, Balauru salvând greu la lovitura de cap a neamțului. Skenderovic a avut șansa să o ducă pe TSV în avantaj, dar lovitura sa cu capul din poziție ideală s-a dus peste poartă.

Joseph Godwin, expertul golurilor din amicale

Expert al golurilor din amicale (a mai înscris de trei ori și cu sârbii de la Vojvodina și Vrsac în noiembrie), Joseph Godwin a punctat și cu TSV, după centrarea lui Barbosa din stânga și execuția din alunecare, cu stângul, ce s-a dus lângă bara din dreapta portarului. Era minutul 86 și „Bătrâna Doamnă” câștigă greu primul amical din Antalya. UTA dispută al doilea și totodată ultimul test din Turcia vineri, 13 ianuarie, în fața kazahilor de la Kyzylzhar.

Formații:

UTA: Iacob (35 Balauru, 73 Mociu) – Sarkozi (46 Bota, 73 Godwin), A. Chindriș (46 Erico, 73 Cibi), Benga (46 Hoxhallari), Dobrescu (46 Abeid) – Isac (46 Anton), Batha (46 Cascini) – R. Pop (46 Șteau), Ubbink (46 Keseru), Stahl (46 Willie Barbosa) – Milosevic (46 Postolachi). Antrenor: Laszlo Balint.

TSV 1860 Munchen: Kretzschmar (46  Schmid) – Lannert, Gluck, Lang (30 Belkahia), Greilinger – Wein, Wicht (73 Freitag), Boyamba (73 Sur) – Tallig, Skenderovic, Lakenmacher. Antrenor: Michael Kollner.

Facebook Comments