NICOLAE IOTCU: „PUTEREA SA INCETEZE PRACTICILE DE TORTIONAR ECONOMIC“

by Cosmin Mihuta

Potrivit unei informaţii de ultimă oră a agenţiei de presă Mediafax, Guvernul va declanşa, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Inspecţia Muncii, în semestrul II al acestui an, o serie de controale la firme, în cadrul unui „proiect-pilot” care va fi definitivat în perioada imediată, pentru identificarea muncii la negru şi a cazurilor de evaziune.

„Ceea ce îngrijorează este lipsa totală de viziune a celor care guvernează şi care sunt într-un permanent şi total război cu mediul de afaceri. După doi ani de guvernarea PSD încă asistăm la felul în care guvernul bâjbâie, ca într-un joc de-a “baba oarba”, doar-doar va agăţa acei evazionişti pe seama cărora pune lipsa sa de performanţă. În realitate este mai degrabă vorba despre o lipsă de capacitate politică a PSD de a genera creştere, decât o tendinţă spre fraudă a mediului de afaceri! Ameninţările cu controalele nu ajută agenţii economici, iar faptul că sunt bănuiţi şi acuzaţi permanent de necinste chiar de către cei care se presupune că ar trebui să le reprezinte interesele ne arată dimensiunea ignoranţei acestora.

Lipsa unor politici fiscale adecvate, care să asigure creşterea economică, este compensată de Guvern prin intimidări şi presiuni. În numele mediului de afaceri arădean care asigură un procent scăzut al şomajului în judeţul nostru, fac un apel la politicienii de la Bucureşti, la reprezentanţii puterii, să înceteze cu aceste practici de “torţionari economici”! Să se concentreze pe crearea mecanismelor prin care firmele se pot dezvolta, în loc să le blocheze activitatea cu controale în lanţ; să caute mijloace de îmbunătăţire a imaginii şi creşterea atractivităţii mediului românesc de afaceri, în loc să îl denigreze permanent în relaţia cu instituţiile internaţionale şi cu potenţialii investitori din afară. Mă întreb care este percepţia unui om de afaceri occidental faţă de mediul economic românesc blamat de propriul său Guvern?!“, susţine Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului judeţean Arad.

Facebook Comments