Nicolae Ciucă, nominalizat premier de către Iohannis

by Adrian Pavel

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, că l-a nominalizat pe senatorul PNL Nicolae Ciucă drept premier desemnat. Șeful Statului a subliniat că „această criză a durat deja prea mult”, amintind crizele cu care se confruntă țara noastră.

Klaus Iohannis: Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care-i preocupă și pe români.

Această criză a durat deja prea mult, e inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitale, iarna bate la ușă, prețurile cresc. Este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit. În acest sens am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus, în persoana lui Nicolae Ciucă.

Analizând întreaga situație, discuțiile, și trăgând concluziile, am decis să-l propun drept candidat de premier pe Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a făcut și el o scurtă declarație.

Nicolae Ciucă: Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ceea ce un guvern poate oferi prin deciziile pe care le întreprinde“.

Facebook Comments