Nicolae Ciucă are cele mai mari șanse de a fi desemnat premier

by Adrian Pavel

Surse din PNL au transmis presei ca Nicolae Ciuca, general in rezerva, ar avea cele mai mari sanse sa fie propus ca premier de catre PNL. Nicolae Ciuca ar putea fi sustinut si de PSD in Parlament, conform aktual24.ro. 

Biroul Permanent National al PNL se va reuni la ora 10.00 pentru a stabili cu ce propunere de premier merge la Cotroceni. Desi ieri au anuntat ca merg tot cu Florin Citu, liderii PNL iau insa in calcul sa il propuna azi pe Nicolae Ciuca. Miercuri seara a avut loc o intalnire intre mai multi liberali de frunte si presedintele Klaus Iohannis.

Ciuca are avantajul ca ar putea fi sustinut si de PSD din Parlament, in cazul in care nu ajunge la un acord cu USR. PNL isi doreste sa preia mai multe dintre ministerele care au fost conduse de USR pana la ruperea coalitiei, precum cele de la Justitie, Transportori si Sanatate.

Vicepresedintele PNL, Florin Roman, a declarat miercuri seara ca isi doreste un „armistitiu” cu PSD astfel incat un nou guvern format de PNL sa aiba „puteri depline timp de 6 luni de zile”.

„Vedeti in guvern cu cei de la USR sau cu cei de la PSD, mai probabil?”, a mai fost intrebat Roman.

„Eu vad un Guvern cu oameni responsabili si buni specialisti. Deocamdata, cei mai buni specialisti i-au dat PNL si PSD pe functii ministeriale. Sunt multi aventurieri care spun ca sunt si buni ministri, dar viata reala ne-a aratat altceva”, a raspuns Roman referindu-se la cei din USR. 

Roman a vorbit apoi de un „armistitiu” cu PSD cand in emisiune a intrat si Vasile Dincu, presedintele Consiliului National al PSD.

„Eu vorbesc de un armistiu, pentru ca Romania este intr-un razboi: razboi pandemic, razboi economic. Sa fim politicieni responsabili, sa ne gandim si la tara asta, nu numai la procente, este nevoie de un armistitiu, de un guvern cu puteri depline pe 6 luni de zile, sa trecem perioada de iarna, de pandemie, sa tragem primele transe de la PNRR”, a sustinut Roman.

Dincu a reactionat pozitiv.

„Armistiu nu este alianta, asa incat… Despre armistiu  a vorbit si domnul Ciulacu, astazi. Trebuie sa renuntam la discursul politic si sa trecem la discurs tehnic si poate chiar la tehnicieni”, a mai spus Dincu.

Facebook Comments