NICIUN ANGAJAT DIN VAMA ARAD NU A FOST SANCTIONAT INCA PENTRU MOTORINA FURATA

by Sida Voicu

Misterul din jurul disparitiei a 73 tone de motorina si pacura din curtea Vamii Arad, unde cateva cisterne au fost golite sub nasul paznicilor, nu a fost elucidat si niciun angajat nu a fost sanctionat pana acum.

Seful Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP), Lucian Ovidiu Heius, declara, in luna noiembrie, ca ancheta interna deschisa in acest caz va fi incheiata in cateva zile, iar mai multi angajati din cadrul Vamii Arad vor fi trasi la raspundere. Heius facea aceasta declaratie in urma intrebarilor puse de jurnalisti intr-o conferinta de presa sustinuta la Arad.

Heius spunea ca, indiferent daca sunt implicati sau nu in furt, angajatii din subordine trebuie sa plateasca pentru prejudiciu, pentru ca aveau in responsabilitate “pastrarea in bune conditii a combustibilului”. Mai mult, el spunea ca nu crede ca motorina a fost extrasa din cisterne fara ca agentii de paza sau angajatii sa observe acest lucru.

La mai bine de doua luni de la aceste afirmatii, seful Fiscului regional nu mai pare atat de grabit sa aplice sanctiuni, el afirmand pentru stirileprotv.ro/vest ca “ancheta s-a dovedit mult mai complicata” decat a crezut initial.

Lucian Ovidiu Heius, seful DGRFP: “Din pacate, ancheta s-a dovedit mult mai complicata decat am estimat. Am trimis un raport la Directia de Integritate a ANAF si mai trebuie sa completam cercetarile cu declaratii ale angajatilor. Am hotarat sa asteptam ancheta procurorilor inainte sa tragem concluzii”.

In aceste conditii, pana la concluzii si sanctiuni, ar mai putea trece luni sau ani, pentru ca procurorii nu au nici ei noutati in acest caz. Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, Flavius Chis, a declarat ca ancheta continua, dosarul de cercetare penala pentru furt si rupere de sigilii fiind tot cu autori necunoscuti.

Facebook Comments