Nici o surpriză: o nouă şedinţă CLM, o nouă palmă dată UTA-ei şi sportului arădean!

by Sorin Haut

Vineri, 9 octombrie, este convocată o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal Arad, prima în noua formulă după alegerile locale. UTA şi FCC Baschet Arad şi-au luat ţeapa anului la şedinţa din 30 septembrie, când în loc de bani s-au trezit cu proiectele de finanţare scoase de pe ordinea de zi. Bibarţ şi ai lui tratează sportul de performanţă din Arad tot cu dispreţ şi după alegeri. După ce le-au pus „cruce” celor de la AMEFA, echipă lăsată să moară fără finanţare şi scoţând practic Aradul şi de pe harta poloului românesc, peneliştii se joacă în continuare cu focul! Îşi bat joc şi de echipa fanion, UTA, dar şi de multipla campioană de baschet a României, cărora li se promit finanţare de vreo trei luni.

Deşi legea îi permite să ofere acum un minim sprijin financiar direct de 200.000 de euro, lucru confirmat şi de Consiliul Concurenţei, primarul vechi şi nou se face că nu vede şi nu aude. După tergiversări, amânări şi minciuni, Bibarţ nu se dezminte. Pe ordinea de zi a şedinţei CLM de vineri sunt 20 de puncte, dar aţi ghicit, UTA nu e nicăieri, iar sportul arădean e în…aer! De fapt, ni s-a explicat că ne întoarcem din nou la legea veche, mai complicată, cu fonduri nerambursabile, astfel că sportul trebuie să mai aştepte.

Probabil până prin decembrie, când cele două cluburi nu vor mai putea cheltui efectiv banii pe acest an. E clar că bătaia de joc la adresa sportului este dusă la rang de artă în Primăria Arad. Să vedem cât li se vor permite acestor ciocoi vechi şi noi să îşi mai facă de cap. Suporterii UTA-ei au taxat dur dispreţul autorităţilor faţă de clubul fanion, iar în perioada următoare nu este exclus să asistăm la…surprize şi din partea acestora.

Facebook Comments