New York Times: Cel puțin 32 dintre ostaticii din Gaza sunt morți

by Andreea Radu

Cel puțin 32 dintre cei 136 de ostatici rămași în Gaza și deținuți de Hamas au murit, iar familiile lor au fost informate despre tragedie, arată o analiză internă confindențială dezvăluită de The New York Times. Alți 20 de ostatici este posibil să fi murit în timpul captivității lor, dar informația nu a fost confirmată, conform Libertatea.ro.
Circumstanțele în care aceștia au murit nu sunt cunoscute, dar autoritățile israeliene sunt de părere că majoritatea deceselor s-au produs în 7 octombrie când a avut loc atacul sângeros al Hamas, în care 1.200 de persoane au fost ucise. Nu este sigur nici că Hamas mai are cadavrele ostaticilor uciși pentru a putea fi date într-o negociere viitoare.
Inițial, conform unor informații, au fost peste 240 de ostatici, în octombrie 2023, iar în lunile următoare, familiile unor ostatici au fost informați că aceștia au fost uciși. Dezvăluirea că un număr atât de mare de ostatici ar fi de fapt decedați intensifică modul în care guvernul Netanyahu a gestionat criza ostaticilor, care durează de câteva luni și care a înfuriat foarte multe familii.

Facebook Comments