NEMULTUMIRI LA PSD: PRIMARII PARTIDULUI AU FOST „UITATI“ DE MINISTERUL DEZVOLTARII

by Cosmin Mihuta

Dacă nici acum, atunci când ? Cam asta se întreabă mai mulţi primari din judeţ, faţă de situaţia actuală, când toţi edilii social-democraţi au rămas pe dinafară la împărţirea fondurilor de la Ministerul Dezvoltării, destinate drumurilor. Unii primari sunt revoltaţi că, deşi PSD este în acest moment la guvernare cu UDMR, PC şi UNPR, în continuare sunt lăsaţi pe dinafară chiar de miniştrii lor, în cazul de faţă vicepremierul Liviu Dragnea, iar banii ajung la PDL şi PNL.

Din informaţiile noastre, la situaţia actuală nu s-a ajuns atât din cauza Ministerului Dezvoltării ci, aşa cum se plâng şi unii primari, fiindcă s-a mers pe mâna unora din conducerea filialei arădene a PSD, care au promis că vor rezolva finanţarea proiectelor, iar astfel s-a renunţat la calea oficială, adică prin Consiliul Judeţean Arad. De altfel, ceea ce spun unii primari este perfect plauzibil, din moment ce Ministerul Dezvoltării va finanţa o serie de drumuri aparţinând unor primării PNL. Or, aici nu încape îndoială că discriminarea nu a venit de la judeţ (altfel n-ar fi prins nici liberalii fonduri), ci de la modul în care s-au depus proiectele.

„Ni s-a promis că o fi, c-o păţi, că să vedeţi ce bani vin acuma de la Ministerul Dezvoltării. Am mers pe mâna unora din conducere, am depus proiectele cum ni s-a spus şi ne trezim că nu primim niciun leu. Nu se poate să fim prostiţi în acest fel. Până acum ni s-a spus că de la judeţ nu primim bani fiindcă ai noştri nu pot negocia cu PD-L, că nu vrea Falcă. Acuma nici cu Dragnea nu putem negocia ?“, se întreabă un primar care preferă să rămână sub protecţia anonimatului, din motive lesne de înţeles.

Rămâne de văzut cum vor rezolva problema cei din conducerea PSD care le-au promis primarilor fonduri. Până una alta, rămânem cu anunţul făcut de CJA, care va primi finanţare pentru Arad-Felnac, dar şi pentru mai multe primării PD-L şi PNL. Despre primăriile PSD… încă nimic.

 

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments