NEGOCIERI PENTRU MAJORITATEA IN CLM SI CJA. UDMR SI PP-DD AR PUTEA SCHIMBA MACAZUL

by Cosmin Mihuta

Mişcările din ultimele zile de pe scena politică la nivel naţional,  cu noua alianţă PSD-UDMR pentru formarea Guvernului, dar şi susţinerea celor de la PP-DD pentru cabinetul Ponta III ar putea aduce schimbări şi la nivel local, în CLM şi CJA. Din informaţiile noastre, în ultimele zile au existat discuţii intense, la nivel de Bucureşti, pentru ca atât UDMR, cât şi PP-DD să încheie alianţe la nivel local cu noii parteneri de la PSD, PC şi UNPR.

Conform surselor noastre, în Consiliul Local Municipal Arad, dar mai ales la Consiliul Judeţean am putea asista la modificări ale majorităţii, în sensul că fostul USL s-ar putea alia cu UDMR şi PP-DD. De altfel, un prim pas a fost făcut la sfârşitul săptămânii trecute, când cei de la PNL au decis să menţină alianţa cu PSD şi PC, atât la nivel de consiliu municipal, cât şi la nivelul CJA. În plus, există informaţii că preşedintele PP-DD la nivel naţional, Simona Man, ar fi transmis directive precise spre organizaţiile judeţene, cu privire la o reorientare spre PSD, cu care există anumite înţelegeri, atât pentru susţinerea la nivel central, cât şi local.

În perioada următoare, conform surselor noastre, vor urma o serie de negocieri la nivel local, în urma cărora să fie schimbată majoritatea în CJA şi CLM. Iar în joc vor fi aruncate şi câteva funcţii de directori de deconcentrate, pentru ca cei de la PP-DD, dar mai ales cei de la UDMR să fie înduplecaţi mai uşor să renunţe la parteneriatul cu PD-L.

Facebook Comments