Nebunie la Arad: UTA câștigă miraculos thrillerul cu FC Voluntari, decis în al șaselea minut de prelungiri!

by Sorin Haut

Un meci nerecomandat cardiacilor s-a disputat astăzi pe Arena Francisc Neuman, în prima etapă a play-out-ului SuperLigii. Disperată după puncte și pe loc retrogradabil, FC Voluntari a venit decisă pentru a face un meci mare la Arad. Și cu excepția rezultatului, l-a și făcut, pentru că a jucat mult peste ce a arătat până acum, asta însă și cu largul concurs al UTA-ei, o echipă ce a părut foarte obosită și nesigură la acest meci. Conte a avut o repriză de coșmar și în minutul 3 i-a pus pe tavă o minge lui Dumiter, dar Benga a intervenit la sacrificiu și a salvat in extremis. Putea să fie 0-1 și în minutul 17, când Nemec a trimis cu capul de la marginea careului mic, dar Iacob a scos miraculos. UTA a continuat să fie aproape invizibilă, iar Conte a mai comis-o o dată în minutul 19, când Boboc a nimerit bara. Imediat, Armaș a reluat și el mingea cu capul în transversală, de lângă același…Conte! Era minutul 26 și utiștii puteau arunca prosopul. Nu a trecut mult și până la urmă formalitatea s-a concretizat și pe tabelă: după un corner, Turda a reluat nestingherit cu capul din careu, iar Nemec, nemarcat, a înscris dintr-un metru, cu poarta goală. Complet contrar cursului jocului, UTA a egalat în minutul 37, dar cu noroc, după ce nou intratul Joao Pedro a șutat din afara careului, mingea s-a lovit de Armaș și a intrat în poartă, Fernandez fiind păcălit de traiectoria mingii: 1-1. Fundașul ilfovenilor și-a luat revanșa în primul minut de prelungire, când a marcat cu capul, din mijlocul careului, după un corner bătut de Rață: 1-2.

O primă repriză de coșmar, în care Conte a dat impresia că joacă pentru oaspeți

Armaș a înscris tot de lângă… Conte și Rednic nu avea cum să nu îl lase la dușuri, sperăm că a făcut unul rece, că omul dormea pe teren. O primă repriză absolut jenantă a gazdelor, dar Rednic a avut reacție și după ce l-a introdus inspirat pe Pedro, a mutat bine și la pauză, cu Omondi. Iar kenyanul a marcat cu capul din careu mic, la cinci minute de la reluare, când Fabry a centrat perfect. FC Voluntari nu a acuzat șocul și și-a reluat forcingul la poarta lui Iacob. Putea prelua conducerea în minutul 58, când Iacob a mai salvat o dată la capul lui Dumiter. Oaspeții au continuat să fie periculoși, iar Doru Andrei a zguduit transversala, după care eroul Iacob a mai scos un gol gata făcut, la șutul lui aceluiași Andrei. Golul 3 al ilfovenior era în aer, Armaș a mai trimis o dată periculos, dar Iacob a fost la post și cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 79, UTA marca prin al treilea nou intrat, Alex Tudorie, cap din șase metri la colțul lung, după o centrare a lui Micovschi: 3-2.

UTA s-a trezit după pauză, dar a câștigat pe inspirația lui Rednic și cu mult noroc

Faza a fost analizată nu mai puțin de șase minute în camera VAR, însă poziția atacantului arădean a fost corectă. Meciul nu era nici pe departe terminat, asta pentru că Voluntariul s-a aruncat cu toate liniile în atac și a egalat la 3 în al doilea minut de prelungiri. Atunci, neobositul Andrei l-a ridicularizat pe Lopez și a centrat în fața porții, de unde Merloi a trimis în plasă cu capul! Mai erau cinci minute și nu semnam că se termină așa, iar în al șaselea minut de prelungiri, UTA a dat lovitura decisivă, atunci când după un corner, Joao Pedro a marcat cu un șut din afara careului, la rădăcina barei: 4-3! Noroc chior pentru UTA și poate un rezultat mincinos, dar și inspirație în dreptul lui Rednic. Rămâne însă rezultatul și cele trei puncte, ilfovenii regretând probabil ratările incredibile pe tot drumul de întoarcere. UTA se menține în plutonul fruntaș din play-out, iar oaspeții rămân pe locul 15, retrogradabil, dar cu semne bune că se pot salva.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Conte (Stolnik), Benga, Rodrigues (A. Lopez) – C. Mihai, Freitas (Joao Pedro) – R. Pop (Omondi), Fabry (Tudorie), Micovschi – Luckassen.

FC Voluntari: J. Fernandez – Turda, Matricardi, Armaș – R. Boboc, Rață (Cascini), Crepulja, Aliji (Merloi) – Dumiter (Carnat), Nemec, D. Andrei.

Au arbitrat: M. Bârsan – la centru, R. Ghinguleac (ambii din București) și R. Ghiciulescu (Lugoj).

Facebook Comments