Nebunie în Liga 1: focare de COVID-19 la Dinamo şi CFR, oltenii anunţă şi ei un caz!

by Sorin Haut

Prima ligă de fotbal din România este probabil unică în Europa, cu atâtea cazuri de coronavirus. Cluburi importante din Liga 1 au „aruncat prosopul” în faţa pandemiei, iar Dinamo are 12 cazuri, CFR Cluj 10, în vreme ce liderul CSU Craiova a anunţat şi el, astăzi, că are un caz de infectare confirmat şi anume un membru al staff-ului tehnic, plus un rezultat neconcludent, chiar al antrenorului Cristiano Bergodi! Botoşaniul a avut şi ea probleme cu noul coronavirus, astfel încât LPF-ului îi este tot mai greu să reprogrameze meciurile. Dacă în play-out sezonul poate fi extins până în a doua jumătate a lunii august, nu însă şi dacă mai apar cazuri la alte echipe, în play-off situaţia este mult mai complicată.

3 august este data limită până la care România trebuie să prezinte la UEFA lista cu reprezentantele din cupele europene, deci campionatul ar trebui să se încheie la vârf în aproximativ două săptămâni. Lucru tot mai greu de îndeplinit, având în vedere situaţia „explozivă” mai ales din tabăra CFR-ului. Dacă LPF anunţa acum câteva zile că nu se pune problema ca sezonul să nu încheie pe teren, astăzi nu mai putem fi siguri de nimic, iar toate scenariile sunt posibile.

Mai ales că echipele au interacţionat între ele în ultimele jocuri, iar virusul a putut fi transmis uşor de la un jucător la altul. Urmează alte teste, probabil alte cazuri, iar LPF trebuie să ia o decizie dacă situaţia va escalada şi nu vor mai rămâne date libere în calendarul competiţional. Deocamdată campionatul merge mai departe. Până când, nu ştim…

 

Facebook Comments