Neagu şi Dzombeta au ratat calificarea la EuroBasket 2019

by Sorin Haut

Naţionala feminină de baschet a României – cu antrenorul ICIM-ului, Miljan Medvedj, în staff – a ratat calificarea la Europenele de anul viitor. În ultimele două meciuri din grupa preliminară E – ambele disputate în sala Horia Demian din Cluj-Napoca – tricolorele au fost învinse clar de Franţa, scor 61-90, dar au învins aseară Finlanda, cu 71-60.

FCC ICIM Arad a fost reprezentată sub tricolor de Teodora Neagu, jucătoare care a evoluat mult prea puţin: şase minute cu Franţa, fără punct marcat, în vreme ce cu nordicele a fost uitată pe bancă de selecţionerul Dragan Petricevic. În urma acestor rezultate, România a încheiat pe locul 3 în grupă şi astfel va absenta de la turneul final din 2019, programat în Serbia şi Letonia. Meciul cu Finlanda a fost ultimul sub tricolor pentru ex-arădeanca Ancuţa Stoenescu, care şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională.

Nici Miljana Dzombeta (foto), o altă arădeancă prezentă în această perioadă la naţională, nu a reuşit calificarea la FIBA Eurobasket 2019, Bosnia-Herţegovina ratând in extremis prezenţa la turneul final, deşi a terminat a doua grupa A. Jucătoarea ICIM-ului a evoluat în utimele două meciuri, 83-68 cu Muntenegru şi 84-74 în Islanda, contribuind în acest ultim joc şi cu cinci puncte.

Altfel, FCC ICIM revine în campionat abia pe 1 decembrie, când se deplasează la Târgovişte. Apoi, urmează două meciuri acasă, pe 7 decembrie cu Olimpia Braşov şi pe 11 decembrie, restanţa cu CSM Satu Mare.

Facebook Comments