Ne-au scos fotbalul din cap! Lipovanul Banyoi a jucat la U19

by Sorin Haut

Reprezentativele U17 şi U19, care au în componenţă mulţi jucători convocaţi de la echipe din Liga 2 şi 3, au început cum nu se putea mai prost Tururile de Elită. România U17 a fost învinsă categoric de Austria, scor 5-1, iar selecţionata U19 a încasat un 5-0 din partea Irlandei. În urma acestor rezultate, prezenţa la Campionatele Europene din vară pare un vis frumos pentru FRF. Ne mai putem mândri cu reprezentativa U21, care s-a calificat după două decenii la un turneu final.

România U17, antrenată de Daniel Mogoşanu, a fost pusă la zid încă din prima repriză, în meciul cu Austria. Tricolorii au încasat trei goluri în prima repriză, de la Nelson şi de două ori de la Pehlivan. Bockle a marcat pentru 4-0, cu un sfert de oră înainte de final. Acelaşi Bockle marcat pentru 5-0, în prelungiri. Tricolorii au înscris imediat după golul de onoare, după un autogol al lui Koller, astfel că s-a terminat 5-1.

În Grupa 1 se mai află Italia şi Turcia. La turneul final care va avea loc în perioada 3-19 mai se califică doar câştigătoarele grupelor şi cele mai bune şapte ocupante ale poziţiilor secunde. Urmează jocurile cu Italia (23 martie) şi Turcia (26 martie).

România U17 vs Austria U17: Sava – Chilili, Drăguşin (cpt.), Vita, Stefanovici (Pascu 86) – Crivac (Borcea 73), Grameni (Szondi 73) – Stoica, Bani (Corbeanu 70), Pitu – L. Munteanu (Suciu 86). Selecţioner: Daniel Mogoşanu.

Băieţii de la U19 au pierdut şi mai drastic, scor 5-0 în faţa Irlandei. Afolabi şi Smallbone au marcat primele două goluri, în minutele 7 şi 11. Selecţionerul Daniel Oprescu a făcut două schimări în prima repriză. Au ieşit Rus şi Baicu în minutul 32, iar în locul lor au intrat Ţirlea şi Sefer. După pauză, irlandezii au mai înscris de trei ori. Smallbone şi Afolabi au înregistrat câte o dublă, iar Ehmann a trimis în propria poartă. România putea marca un gol de onoare, dar rapidistul Sefer a irosit un penalty, în minutul 72.

La U19, România împarte grupa Rusia şi Azerbaijan. La fel ca la U17, la turneul final din iulie se califică direct doar câştigătoarea grupei.

România U19 vs Irlanda U19: Cristea – Rus (Ţîrlea 32), Ehmann, Screciu, S. Şerban (Ispas 58) – Manolache (cpt.)(Sefer 33), Chiriac – Baicu, Mihăilă, Petrila – Mitruscsak (Banyoi 58). (sursă: liga2.prosport.ro)

Aradul e reprezentat în cele două naţionale de portarul Răzvan Opric, de la UTA, în lotul de U17 şi de atacantul Andrei Banyoi, de la Şoimii Lipova, în naţionala U19. Prima a fost rezervă neutilizată, iar al doilea a intrat pe teren în minutul 57 al confruntării cu Irlanda. De asemenea, naţionala U19 e pregătită de Dan Oprescu.

Foto: frf.ro

Facebook Comments