Navă disparută în Triunghiul Bermudelor găsită dupa 95 de ani

by Cristian Dobre

După aproximativ 95 de ani de căutări, cercetătorii susțin că au găsit epava navei SS Cotopaxi, care a dispărut în Triunghiul Bermudelor în 1925, relatează ABC News.

Vaporul cu aburi a plecat încărcat cu cărbune din Charleston, Carolina de Sud spre Havana Cuba, pe 29 noiembrie 1925 și a dispărut pe drum. De atunci nu s-a mai auzit nimic despre navă sau despre cele 32 de persoane aflate la bord. Asta până recent.

Cercetătorul Michael Barnette susține că a găsit epava navei vara trecută, în apropierea coastelor orașului St. Augustine din Florida. Michael Barnette povestește că efectua scufundări pentru a identifica unele nave de pe fundul mării, atunci când a observat ceea ce părea epava SS Cotopaxi, întro zonă cunoscută ca „Bear Wreck”.

„Eram încrezător că era Cotopaxi, pentru că era singura epavă a unui vapor cu aburi de mari dimensiuni din zonă”, a povestit Barnette.

Acesta a cerut imediat ajutorul istoricilor și al mai multor cercetători ca să se asigure că nava pe care a descoperit-o este cu adevărat SS Cotopaxi.

Cum a fost descoperită nava

 

Potrivit experților consultați de bărbat, Cotopaxi a transmis mai multe mesaje SOS pe 1 decembrie 1925, la două zile după ce a pleca din Charleston. Semnalele au fost trimise din apropiere de Jacksonville, Florida, unde în urmă cu 35 de ani a fost găsită epava unui vapor.

Barnette spune că a făcut scufundări în zonă, dar nu a găsit nicio dovadă că este vorba despre SS Cotopaxi.

Ulterior, acesta a mers din nou să investigheze zona, alături de doi arheologi ai Muzeului Maritim din St. Augustine. În urma unor cercetări mai amănunțite, aceștia au realizat că nava descoperită acum 35 de ani este de fapt SS Cotopaxi.

Descoperirea va fi difuzată în cadrul unui documentar din seria Shipwreck Secrets, ce va fi difuzat pe 9 februarie de Science Channel.

Sursa: stirileprotv.ro

Facebook Comments