Naţionala de fotbal a României a urcat trei locuri în clasamentul FIFA

by Sorin Haut

Selecţionata României a urcat trei locuri în clasamentul echipelor naţionale stabilit de Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), tricolorii ocupând în prezent de-a 34-a poziţie, după remiza de pe teren propriu cu Irlanda de Nord (1-1) şi victoria obţinută în deplasare în faţa Austriei (3-2), luna aceasta în Liga Naţiunilor. Reprezentativa Belgiei ocupă în continuare prima poziţie în această ierarhie, urmată de Franţa, Brazilia şi Anglia, în timp ce campioana europeană Portugalia a urcat două locuri, intrând în Top 5.

Adversarele României din Liga Naţiunilor se află pe următoarele locuri: Austria – locul 27 (-1), Irlanda de Nord – locul 37 (-3) şi Norvegia – locul 44. Naţionala Islandei, pe care tricolorii o vor înfrunta pe 8 octombrie în cadrul barajului pentru calificarea la Campionatul European, a coborât două locuri şi ocupă acum acum cea de-a 41-a poziţie.

Învingătoarea duelului dintre Islanda şi România se va lupta apoi, pe 12 noiembrie, cu câştigătoarea partidei dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la turneul final de anul viitor. (agerpres)

Facebook Comments