Nădlac II: 26 de cetățeni străini, depistați ascunși în două autoutilitare

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, au depistat 26 de cetăţeni din Bangladesh, Siria și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două autoutilitare. Șoferii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor autoutilitare înmatriculate în România și Polonia. Unul din șoferi transporta paleți pentru o societate comercială din Franța, iar celălalt se deplasa fără încărcătură.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv într-un locaș special amenajat, în spatele banchetei șoferului, 26 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria și Pakistan, intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments