N-AI VOTAT FALCA ? PRIMARIA TE „CADORISESTE“ CU GROPI, BALAST, PRAF SI MULTE BALARII

by Cosmin Mihuta

Până în 2012, cartierul Micălaca s-a bucurat de multă atenţie din partea administraţiei Falcă. Nu era zi aproape ca primarul în persoană să nu facă o vizită ba pe Mioriţa, unde se realiza sensul giratoriu şi trotuarele elctorale, ba pe Aleea Borsec, care se realibilita, ba pe Renaşterii (de care şi-au bătut joc), şi aşa mai departe.

Cartierul Micălaca reprezenta un punct de interes, fiindcă în 2008, primarul Gheorghe Falcă obţinuse multe voturi în această parte a oraşului. Un motiv serios să fie aproape de micălăceni.

Numai că, spre uimirea portocaliilor lui Falcă, plimbările electorale prin cartier n-au fost suficient de convingătoare pentru cei din Micălaca, care în 2012 n-au mai fost atât de ascultători şi de iubitori de PDL. Mai ales la alegerile parlamentare, unde Gheorghe Falcă şi ai lui au primit o mare palmă pentru (ne)realizările din perioada 2008-2012, candidatul USL Flavius Măduţa obţinând peste 50 la sută din voturi. Din acel moment, administraţia Falcă a întors spatele micălăcenilor (nu că până atunci ar fi realizat mare lucru).

Nu de puţine ori cei din Micălaca au primit răspuns din partea unor reprezentanţi ai administraţiei de genul „primiţi ce aţi votat“. Este şi cazul celor de pe strada Nucet, din zona 500, pe care Primăria Arad i-a cadorisit cu mult praf, gropi, moloz şi multe, multe bălării, în speranţa că, poate, se învaţă cetăţenii din zonă cum trebuie să voteze de acum încolo. Deși acești oameni își plătesc taxele și impozitele la fel ca ceilalţi, pentru simplul motiv că nu au votat Falcă şi PDL, sunt trataţi cu nesimţire de către autorităţi.

Strada arată ca după bombardament, în urma lucrărilor la canalizare, încheiate de săptămâni bune. Firmele de casă ale PDL au lăsat în urmă gropi astupate în bătaie de joc, care se adâncesc pe zi ce trece, materiale de construcţii, în special tuburi de azbociment, moloz la tot pasul. La cea mai mică adiere de vânt, locuinţele celor din zonă care au curajul să deschidă geamurile se umplu de praf. Nu mai vorbim de situaţia în care se prezintă strada atunci când plouă. Să intri cu mașina în curtea blocurilor de pe Nucet e o adevărată aventură, așa că mai bine lași mașina pe una dintre străzile lăturalnice, dacă nu vrei să rămâi prizonier în noroi.

Că strada a fost abandonată de primărie o arată şi spaţiile verzi, care sunt într-o stare deplorabilă, la fel cum e şi Parcul 23 august, dar şi alte spaţii verzi din zonă. Bălăriile sunt prezente la tot pasul, iar în unele locuri depăşesc chiar şi un metru şi jumătate, semn că pe acolo n-au mai trecut cei de la spaţiile verzi, pe care îi plătim cu milioane de euro anual, de câteva  luni bune.

Iar ca strada Nucet, în Micălaca sunt nenumărate străzi, tratate cu ignoranţă de administraţie, pentru simplul motiv că oamenii şi-au permis să voteze cu altcineva. O atitudine ruşinoasă din partea celor de la Primăria Arad, care uită că sunt plătiţi şi din banii acestor cetăţeni ca să se ocupe de problemele întregului oraş, nu doar de zonele în care PDL stă bine din punct de vedere electoral.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

 

Facebook Comments