Mutu l-a uitat pe Denis Rusu! Ianis Hagi, între cei 23 de jucători convocați la tineret

by Sorin Haut

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Adrian Mutu, a anunţat lotul de 23 de jucători pentru partida cu Danemarca din 17 noiembrie, decisivă pentru calificarea la EURO 2021, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Printre jucătorii convocați nu se află și Denis Rusu, unul din cei mai în formă juniori din acest start de sezon în Liga 1. Mijlocașul de bandă adus de UTA de la Șoimii Lipova nu se află nici măcar pe lista adițională.

Mutu nu a mai apelat nici la portarul Horațiu Moldovan, care odată cu reintrarea în echipă a lui Iacob, nu a mai prins formula de start a arădenilor. Printre cei 23 de jucători se află în schimb, Ianis Hagi, mijlocaş care în ultima perioadă a jucat pentru prima reprezentativă.

Lotul selecţionatei Under 21 este următorul:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgovişte), George Micle (FC Argeş);

Fundaşi: Denis Haruţ (FC Botoşani), Ştefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Paşcanu (SD Ponferradina/Spania), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruţ (FC Hermannstadt), Ricardo Grigore (Dinamo);

Mijlocaşi: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Gabriel Simion (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj),  Darius Olaru (FCSB), Ianis Hagi (Rangers/Scoţia), Alexandru Măţan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Olimpiu Moruţan (FCSB), Vlad Dragomir (Perugia/Italia);

Atacanţi: Nicolae Carnat (CFR Cluj), George Cîmpanu (Universitatea Craiova), Valentin Costache (CFR Cluj).

Pe lista adiţională de jucători întocmită de Adrian Mutu în cazul în care va fi nevoie de înlocuirea vreunuia dintre fotbaliştii convocaţi se află Andrei Raţiu (ADO Den Haag / Ţările de Jos), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Mihai Velisar (Gaz Metan), Adrian Şut (FCSB), Ştefan Bairam (Universitatea Craiova), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Carlo Casap (FC Viitorul).

Echipa naţională de tineret a României întâlneşte, la 17 noiembrie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, selecţionata Danemarcei, într-o partidă din cadrul grupei a 8-a a preliminariilor EURO U21 de anul viitor. Partida cu Danemarca poate asigura calificarea „tricolorilor” U21 la EURO 2021 în cazul unei victorii.

Facebook Comments