Mutu a marcat la ultimul său meci, de la Sports Festival! S-a retras şi Horia Tecău, cu Halep şi Copil printre invitaţi

by Sorin Haut

Fostul internaţional Adrian Mutu a marcat un gol pentru echipa României, duminică, la meciul său de retragere din activitate, desfăşurat pe Cluj Arena, în cadrul Sports Festival.

Echipa României, alcătuită din foşti internaţionali, a terminat la egalitate cu o selecţionată mondială, World Stars, 3-3, Mutu marcând dintr-o pasă primită de la Gheorghe Hagi, în faţa a aproape 20.000 de spectatori, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Celelalte goluri ale echipei României au fost înscrise de Ionel Ganea.

În acest meci memorabil, desfăşurat în încheierea celei de-a treia ediţii Sports Festival, Adrian Mutu a purtat clasicul tricou cu numărul 10 la naţională şi a jucat pentru ambele echipe. După ce a marcat în prima repriză pentru România, Mutu a jucat după pauză în echipa World Stars. La final, fanii au intrat în stadion pentru a fi mai aproape de cel care a oferit atât de multe fotbalului românesc şi internaţional şi care a devenit cel mai mare golgheter al echipei naţionale, alături de Gheorghe Hagi, cel mai bun jucător străin din Italia în 2008 şi o legendă a clubului Fiorentina.

„Nu mă aşteptam să fie aşa de multă lume. A fost un ‘vibe’ minunat. Eu m-am bucurat de această seară şi sper că toată lumea s-a bucurat. Am avut mulţi prieteni alături şi am încercat să facem show. Am reuşit să îmi gestionez emoţiile, chiar dacă au fost foarte mari. Le mulţumesc tuturor, fanilor, organizatorilor”, a declarat Adrian Mutu după meci.

Gheorghe Hagi l-a caracterizat astfel pe Mutu: „O mare personalitate. Un număr 10 care a făcut diferenţa, care a dat totul pentru echipa naţională. Un jucător, fantastic, excelent.”

Cesare Prandelli, fostul său antrenor de la Fiorentina şi antrenorul selecţionatei mondiale, a declarat cu acest prilej: „Suntem foarte fericiţi să fim aici pentru a-l sărbători pe Adrian. Merită toată această apreciere. Toţi colegii lui au acceptat să fie aici cu mare bucurie şi suntem fericiţi să-l îmbrăţişăm. Cu Adrian am o relaţie strânsă, a fost ca un fiu pentru mine.”

 

Din Team România au făcut parte: Bogdan Stelea, Eduard Stăncioiu – Răzvan Raţ, Mirel Rădoi, Ianis Zicu, Paul Codrea, Ciprian Marica, Gheorghe Hagi, Adrian Mutu, Dorin Goian, Giani Kiriţă, Bogdan Pătraşcu, Marius Niculae, Ionel Ganea, Adrian Borza, Daniel Niculae, Cristian Săpunaru, Adrian Iencsi, Vasile Maftei, Ionel Dănciulescu şi Gabi Tamaş.

Pentru echipa World Stars au evoluat: Sebastian Frey, Vlada Avramov – Dario Dainelli, Fabio Cannavaro, Claude Makelele, Franco Semioli, Martin Jorgensen, Luca Toni, Adrian Mutu, Alberto Gilardino, Jimmy Floyd Hasselbaink, Riccardo Montolivo, Massimo Gobbi, David Trezeguet, Thomas Ujfalusi, Erjon Bogdani, Emanuele Blasi, Paolo Cannavaro, Marco Donadel şi Pawel Golanski.

Mingea de joc a fost adusă în teren de Iulian Zaharie, de 10 ori campion naţional la Trial Bike.

În deschiderea meciul a fost marcat un alt moment important: aniversarea a 100 de ani de la primul meci al echipei naţionale a României. Cei mai celebri ultimi decari din ţară şi, totodată, cei mai buni marcatori ai echipei naţionale, Gheorghe Hagi şi Adrian Mutu, împreună cu foştii lor colegi au îmbrăcat, la încălzire, tricoul galben aniversar, replică a echipamentului cu care tricolorii au jucat primul lor meci, în iunie 1922.

„A fost o seară cu totul specială. Iubitorii fotbalului care au venit la meci, pe Cluj Arena, au fost minunaţi. A fost o atmosferă incredibilă! Asta înseamnă sportul, un spectacol de care ne bucurăm împreună. Noi am fost onoraţi să organizăm acest meci şi să avem aici, la Cluj, nume atât de mari ale fotbalului”, a declarat Mirel Alexa, directorul executiv Sports Festival.

Spectacol şi la meciul de retragere a lui Horia Tecău: Halep, Pavel şi arădeanul Copil i-au fost alături!

Tenismanul român Horia Tecău s-a retras din activitate cu prilejul unui spectaculos meci demonstrativ de dublu desfăşurat vineri seara, în BT Arena din Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival.

Alături de Horia Tecău, vicecampion olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu şi dublu mixt, în faţa a aproape 7.000 de spectatori, au evoluat Simona Halep, suedezul Robert Lindstedt (fost partener de dublu), Bethanie Mattek Sands (fosta parteneră de dublu mixt, alături de care a câştigat titlul la Australian Open), Andrei Pavel şi Marius Copil, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. În teren a intrat şi Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep.

În teren a intrat şi Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep.

”Meciurile au fost un mix neconvenţional de joc şi momente surpriză. Sportivii au făcut schimburi surprinzătoare de echipă, au jucat cu copiii de mingi, cu Stere Halep, tatăl Simonei Halep, dar şi cu primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc. Nu au lipsit nici momentele artistice şi surprizele pregătite de organizatori pentru Horia Tecău: Ilie Năstase i-a oferit cadou, în deschiderea spectacolului, racheta de lemn cu care a devenit nr. 1 ATP, cu semnătura lui”, precizează organizatorii.

Gemenele ucrainene Iulia şi Olia Mosienko, semifinalistele emisiunii ”Românii au talent 2022”, au susţinut un număr de acrobaţii intitulat simbolic: „Am avut un vis de pace”.

La finalul serii, Horia Tecău a invitat toţi copiii alături de el, pe teren, pentru show-ul de confetti.

Vineri, sute de pasionaţii de tenis au asistat la masterclass-ul ”The art of coaching”, susţinut de Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep.

În cea de-a doua zi a festivalului au avut loc şi sesiuni de iniţiere în peste 20 de sporturi, activităţi sportive şi concerte la scena din zona centrală a festivalului, iar fanii au putut asista la discuţii cu Diana Pirciu (reprezentant Academia Naţională de Fotbal), Adrian Mutu, Cristiana Pîrv şi Jaqueline Cristian în cadrul sesiunilor gratuite Sports Talks. (sursă: AGERPRES)

 

Facebook Comments