Stadionul UTA e în construcţie de aproape 5 ani, iar 2019 nu va fi anul în care „Bătrâna Doamnă” va reveni acasă! Falcă i-a mai păcălit o dată pe suporterii arădeni, sau cel puţin pe cei care încă îl mai credeau, iar echipa fanion va începe şi sezonul viitor tot pe „Motorul”. Pe acest subiect a vorbit în weekend, cu ocazia vizitei la Arad a ministrului tineretului şi sportului, Bogdan Matei şi senatorul Mihai Fifor, chemat să clarifice situaţia cofinanţării de la CNI de 2,5 milioane de euro. „Primăria municipiului Arad s-a poziționat fals în acest subiect, iar adevărul este unul singur. Compania Națională de Investiții, lucru afirmat și de director aici, la Arad, nu avea cum să preia obiectivul stadionului, dacă el nu era finalizat până la stadiul necesar preluării sale. Asta însemna ca Tehnodomus, care construiește la nesfârșit acest stadion, să-și termine partea, să iasă din șantier, pentru ca apoi obiectivul să fie înscris la cartea funciară și predat cu toate actele în regulă către CNI, în așa fel încât aceasta să-și poată executa partea de lucrări. Asta însemna acoperirea arenei, gradenele și iluminatul. Aceste proceduri nu s-au făcut niciodată și nu știm să vă explicăm de ce. Mi se pare de prost gust ca municipalitatea să arunce în spatele CNI sau a Guvernului ceea ce nu reușește să realizeze. Așadar, municipalitatea a declinat nevoia de sprijin din partea CNI. Păcat că echipa UTA, un club de renume în fotbalul românesc ce merită o soartă mai bună, încă așteaptă. Între timp, vedem tot felul de improvizații, condițiile în care se antrenează și joacă echipa nu sunt în regulă, dar – din păcate – nu depinde de Guvernul României ca lucrurile să stea altfel”, a spus, printre altele, senatorul PSD.
Lucrări la sistemul de drenaj, în loc de… inaugurare
Altfel, Primăria Arad a făcut deja licitații paralele pentru partea ce trebuie cofinanțată de CNI, prima dintre ele vizând gazonul, lucrările aflându-se la stadiul sistemului de drenaj și încălzire. Un alt subiect abordat la discuţia cu ministrul sportului a fost noul bazin de polo din subcetate, construit de MDRAP, prin CNI, ce şi-a deschis porţile de doar o săptămână, deşi lucrarea era finalizată de luni bune. Acum, bazinul e administrat de Primărie, prin firma Recons, care, cel puțin deocamdată, nu a fost prea inspirată în alcătuirea programului zilnic. Pentru sportul de performanță (polo și înot) sunt alocate doar două ore (intervalul 16-18), asta în vreme ce prioritate are…publicul larg, care va plăti abonamente sau bilete de intrare. Echipele de polo se pregătesc pe perioada verii la bazinul descoperit din Pădurice, dar cum vremea ne cam joacă feste, ar fi ciudat ca un bazin destinat în special sportului de performanță să aibă o altă destinație preferențială.
Ministrul sportului: “Două ore pentru performanţă e groaznic!”
„Dacă Primăria face programul și a alocat doar două ore pentru sportul de performanță la acel bazin e groaznic. Eu vreau doar să întreb, există vreun specialist pe sport în Primărie, sau un departament care se ocupă de sport și ia decizii în consecință? Pentru că dacă agricultorul ia decizii cu privire la sportul de performanță, nu este deloc în regulă. MTS nu poate să intervină, să facă ea programul la bazinul administrat de o firmă a Primăriei, ci doar să sesizeze în scris sau prin mass-media această anomalie. Nu am nimic cu sportul de masă, dimpotrivă, avem multiple programe și pentru acesta, dar dacă acest bazin a fost construit pentru polo, ar trebui să fie folosit în primul rând de poloiști și de înotători de performanță și de abia după aceea de publicul larg”, a spus Bogdan Matei, ministrul tineretului și sportului, prezent la finalul săptămânii trecute la Arad.