MUCENICI MUNTENESTI

by Paula Craciun

Ingrediente: făină 500 grame, apă 250 ml, un ou, praf de sare.

Mod de lucru:

Se amestecă toate ingredientele până se obţine un aluat mai tare, după care se întinde cu merdeneaua până se atinge o grosime de un centimetru.

Cu ajutorul unui aparat special pentru obţinerea formei tradiţionale de mucenic se presează asupra foii de aluat şi se decupează. Aşezăm mucenicii muntenesti în tavă şi încingem cuptorul la temperatura de 50 grade, timp de 10 minute pentru a se usca aluatul.

Între timp pregătim o oală de cinci-şase litri cu apă, presărăm un vârf de linguriţă de sare şi punem la fiert. După ce apa a dat în clocot, adăugăm mucenicii muntenesti şi lăsăm să fiarbă la foc mic, timp de  20-25 minute, amestecând încontinuu pentru a preveni lipirea acestora.

Când oprim din fierbere adăugăm o coajă de lămâie rasă şi scortişoară plus un strop de esenţă de rom sau vanilie.

La final, presărăm peste acesti mucenici muntenesti miez de nucă pisată după gust.

Sursa: click.ro

Facebook Comments