Motivul pentru care în mai multe orașe americane nu se mai poate bea bere

by Cristian Dobre

Temperaturile extreme care au lovit Statele Unite afectează şi consumul de bere al americanilor. Berea din sticle şi butoaie îngheaţă în camioane, relatează newsweek.com.

Este atât de frig încât activităţile Serviciului Poştal american au fost suspendate, şinele de tren din Chicago au fost incendiate, iar Amtrak, serviciul national de transporturi feroviare, şi-a suspendat activitatea în unele părţi ale ţării. În plus, temperaturile din unele oraşe americane au fost mai scăzute decât cele din Antarctica.

Livrarea de bere a fost şi ea oprită în partea central vestică a Americii. De ce? Pentru că berea din camioane a îngheţat. Nu numai cea din sticle, dar şi cea din butoaie.Există opţiunea de a transporta berea în camioane cu încâlzire, dar nu există foarte multe astfel de autoturisme. Şi, chiar dacă aceste camioane se avântă la drum, ajungerea la destinaţie ar fi dificilă din cauza poleiului depus pe şosele.

„Sunt câţiva distribuitori care au camioane încălzite, dar nu foarte mulţi. În general, nu este nevoie de aşa ceva”, afirmă Mike Madigan, preşedintele Asociaţiei Vânzătorilor de Bere din Minnesota.

Locuitorilor din Minnesota le place berea, aceştia consumând în jur de 100 de litri de persoană pe an.

Unele oraşe şi state americane înfruntă cele mai joase temperaturi din istorie. Miercuri au ajuns la aproape -51 de grade Celsius.

Lucrurile nu se vor îmbunătăţi pentru că, deocamdată, temperaturile vor rămâne la fel de scăzute.

Totuşi, oamenii din regiunile acoperite de vortexul polar caută moduri de a se distra. Unii fac experimente şi aruncă ceşti cu cafea în aer pentru a vedea cum lichidul se transformă instant în zăpadă.

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments