Moscheile din Arabia Saudită, obligate să reducă la o treime volumul maxim din difuzoare

by Andreea Radu

Moscheile din Arabia Saudită trebuie să își regleze megafoanele la o treime din volumul maxim, au anunțat autoritățile saudite, care au argumentat că bătrânii și copiii sunt deranjați de zgomot și nu se pot odihni, ceea ce le afectează sănătatea, scrie digi24.ro.
Măsura a fost criticată în cercurile religioase şi conservatoare. Autoritățile și-au apărat însă aceste restricții privind volumul difuzoarelor în moschei.
Ministerul Afacerilor Islamice, Abdullatif al-Sheikh, a anunțat săptămâna trecută că toate difuzoarele ar trebui să fie setate la doar o treime din volumul lor maxim. El a argumentat că măsura răspunde cererilor publicului și a invocat plângeri ale părinților care spun că zgomotul din difuzoare perturbă somnul copiilor lor.
Abdullatif al-Sheikh a susținut într-un videoclip prezentat de televiziunea de stat că cei care doresc să se roage nu trebuie să aștepte chemarea imamului la rugăciune.
Restricțiile vin într-o perioadă în care prințul moștenitor Mohammed bin Salman continuă politica prin care vrea să facă Arabia Saudită mai liberală și să reducă rolul pe care religia îl joacă în viața publică.
El a ordonat anularea mai multor interdicţii sau restricţii, cum ar fi interdicţia ca femeile să conducă mașini, şi a autorizat organizarea concertelor cu participare mixtă, bărbaţi şi femei, strict interzisă anterior.

Facebook Comments