Moș Bibarț începe anul cum l-a terminat: ne îngroapă în taxe

by Adrian Pavel

Vizionarul Călin Bibarț are soluții pentru a aduce bani la bugetul orașului. Soluția nu constă în atragerea de fonduri europene, dezvoltarea orașului sau crearea de facilități pentru noi locuri de muncă – nu avea sărmanul Bibi unde să învețe asta în pădure – ci prin biruri în care îngoapă arădenii. Noi taxe sunt înființate, iar arădenii vor băga mâna și mai adânc în buzunare pentru a acoperi incompetența aleșilor. Trăim la sat, dar trăim scump.

Se instituie taxa specială pentru înregistrarea în  Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării a documentelor translative ale dreptului de proprietate asupra mijloacelor de transport (contractul de vânzare-cumpărare, contractul de schimb, factura, actul notarial de donaţie, certificatul de moştenitor, hotărârea judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă/definitivă şi executorie sau orice alt document similar) sau a contractului de leasing financiar.

Se instituie taxa specială pentru vizarea contractului de înstrăinare- dobândire a unui mijloc de transport.

Se instituie taxa specială pentru prelucrarea pe loc a declarațiilor fiscale.

Se instituie taxa specială pentru emiterea autorizației de acces pe drumul public. Pentru anul 2021, cuantumul taxei prevăzute este de 150 lei.

Se instituie taxa specială pentru emiterea avizului de principiu pentru accesul la drumul public pentru documentații de urbanism (PUZ sau PUD).

Se instituie taxa specială pentru emiterea avizului Comisiei de sistematizare a circulației.

 

Facebook Comments