Monica Niculescu joacă, astăzi, finala de la Wimbledon!

by Sorin Haut

Monica Niculescu este la un meci distanţă de o performanţă greu de anticipat. Românca va juca finala probei de dublu de la Wimbledon.

Niculescu şi partenera sa, taiwaneza Hao-Ching Chan, s-au calificat în ultimul act după un meci maraton. Favoritele numărul 9 au trecut, după aproape trei ore, în set decisiv, de perechea Makoto Ninomiya /Renata Voracova. A fost 7-6, 4-6, 9-7 pentru Niculescu şi Chan.

Este cea mai bună performanţă pentru româncă la un turneu de Grand Slam. Niculescu a mai jucat în sferturile de finală la Roland Garros în 2010 şi la Australian Open în 2012.

Perechea Niculescu/Chan şi-a asigurat un cec de 200.000 de lire sterline şi 1.300 de puncte WTA.

În finală, Niculescu şi Chan se vor lupta pentru trofeu cu Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina, favorite numărul 2. Rusoaicele le-au învins în semifinale în două seturi, scor 7-5, 6-2, pe Anna-Lena Groenefeld şi Kveta Peschke.

Finala feminină de dublu este programată astăzi şi va fi a treia pe terenul central din cadrul complexului de la All England Club, cel mai probabil după ora 19. Ea va fi precedată de ultimul act de simplu şi finala masculină de dublu.

Sursă: digisport.ro

Facebook Comments