Mondialele de nataţie, experienţă unică pentru arădeni

by Sorin Haut

Nouă înotători seniori au reprezentat Clubul Sportiv Municipal din Arad la Campionatele Mondiale de Nataţie Masters, desfăşurate recent la Budapesta. Numai la înot au participat aproape 7.000 de concurenţi din 90 de ţări, reprezentând 2143 de cluburi de înot masters, la categoriile de vârstă, începând cu 25 de ani. Competiţia s-a desfăşurat în două locaţii: complexul de bazine „Hajos Alfred” de pe insula Margareta şi „Duna Arena”, special construită pentru această competiţie, având fiecare câte două piscine de mărimi olimpice şi piscine de încălzire.

Cu toate că nu au obţinut medalii (cea mai bună clasare a fost locul 10, ocupat de Norbert Lux, la 50 metr spate), echipa compusă din Botezatu Honoriu, Karpati Adalbert, Liptak Martin, Lux Norbert, Mladin Cristian, Nagy Csaba, Pintican Cristian, Schramco Dan şi Stertl Cristian s-a prezentat onorabil, obţinând clasări între locurlei 20 şi 30, la unele probe fiind chiar şi peste 100 de concurenţi/probă.

Toţi cei mai sus menţionaţi au participat la probele desfăşurate în piscinele olimpice (la probele de ştafetă având chiar două echipe înscrise) iar Martin Liptak şi Cristian Mladin au participat şi la proba de înot 3 kilometri în ape libere, desfăşurată în lacul Balaton. A fost o experienţă unică pentru fiecare înotător, iar povestea continuă cu alte noi concursuri pregătitoare pentru Campionatele Europene de înot masters 2018, de la Kranj (Slovenia).

Facebook Comments