MODURI NEOBISNUITE PRIN CARE POTI REDUCE STRESUL

by Sida Voicu

Situaţiile stresante cu care ne confruntăm zilnic nu pot fi niciodată eliminate. Cu toate acestea, există diverse modalităţi interesante şi la îndemâna oricui pentru a preveni apariţia stresului, înainte ca situaţia să ne scape de sub control.

Fă exerciţii. Râzi. Meditează. Respiră adânc. Există multe moduri prin care efectele stresului pot fi reduse. Persoanele reacţionează în mod diferit la factorii de stres, prin urmare metodele de a preveni anxietatea nu sunt aceleaşi pentru toată lumea.

Dacă aceste tehnici enumerate mai sus nu funcţionează în cazul tău, te  poţi considera norocos. Am descoperit cheia pentru o viaţă  liniştită şi fără griji! Iată cele mai neobişnuite metode prin care poţi combate stresul:

Puterea lacului de unghii de culoare verde!

OK, nu este neapărat să vă coloraţi unghiile, dar cu siguranţă această culoare este sugestivă şi poate fi folosită în alte scopuri. Pentru a reduce stresul, este suficient să faci un semn cu lacul de unghii pe telefonul tău mobil, amintindu-ţi astfel că trebuie să fii calm înainte de a răspunde la telefon. Acest lucru vă poate aduce zâmbetul pe buze şi în acelaşi timp te face mai încrezător.

Poartă un elastic la încheietura mâinii!

Acest accesoriu nu este ultimul trend, dar cu siguranţă poate reduce stresul. De fiecare dată când te simţi copleşit de stres, trage de elasticul pe care îl ai la mână. În timp, vei asocia stresul cu înţepătura cauzată de elastic şi în mod inconştient vei dori să eviţi acea senzaţie.

Consumă portocale!

Dacă aţi avut o zi încărcată şi stresantă, delectaţi-vă cu un pahar de suc de portocale. Pe lângă proprietăţile nutritive, nivelul de cortizol revine la normal dacă consumi fructe bogate în vitamina C , reducând astfel stresul.

Adoptă un animal de companie!

Prietenii necuvântători sunt o sursă constantă de confort şi siguranţă. Mângâindu-ţi animalul, ritmul cardiac se temperează, tensiunea se reglează, iar tu îţi vei găsi liniştea de care aveai nevoie.

Râzi!

Cel mai la îndemână remediu, dar şi cel mai des ignorat, eliberează acei hormoni ai fericirii care ne lipsesc cel mai mult atunci când suntem stresaţi. Vezi partea distractivă  dintr-o situaţie pentru a scăpa de stres şi de situaţiile tensionate.

Umflă un balon!

Cu siguranţă este o activitate amuzantă şi în acelaşi timp benefică. Umflarea unui balon te face să respiri adânc, reducând astfel stresul. Aşadar, este util să ai un balon în sertarul de la birou pe care îl vei umfla ori de câte ori te simţi stresat. În cazul în care devii ţinta glumelor colegilor de muncă, aminteşte-ţi că râsul este un ajutor în combaterea stresului.

 

Sursa: http://www.one.ro/sanatate/sanatatea-ta/moduri-neobisnuite-prin-care-poti-reduce-stresul-11980855

Facebook Comments