Modric şi Deschamps, marii câştigători ai premiilor FIFA

by Sorin Haut

Mijlocaşul Luka Modric, câştigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid şi vicecampion mondial cu naţionala Croaţiei, a fost votat cel mai bun fotbalist al anului, luni seara, în cadrul Galei Premiilor „The Best”, organizată la Londra de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA).

Modric (33 ani) s-a impus în faţa portughezului Cristiano Ronaldo, transferat vara aceasta de la Real Madrid la Juventus Torino, şi a egipteanului Mohamed Salah, finalist cu Liverpool în Liga Campionilor.

Modric, desemnat şi cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Rusia, în iulie, a primit distincţia din mâinile preşedintelui FIFA, Gianni Infantino.

Cristiano Ronaldo câştigase Premiul „The Best” la primele sale două ediţii, în 2016 şi 2017.

„Este o mare onoare şi un sentiment frumos să mă aflu aici cu acest trofeu incredibil în mână. Îi felicit pe Cristiano (Ronaldo) şi pe Salah pentru un sezon excelent. Cu siguranţă vor avea şi alte şanse în viitor”, a afirmat Modric.

Didier Deschamps, selecţionerul echipei de fotbal a Franţei, campioana mondială en titre, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului, luni seara, în cadrul aceluiaşi eveniment.

Tehnicianul i-a fost preferat fostului său coechipier din naţionala Franţei, Zinedine Zidane, care a câştigat anul acesta a treia sa Ligă a Campionilor consecutivă cu Real Madrid, dar şi lui Zlatko Dalic, care a condus reprezentativa Croaţiei până în finala Cupei Mondiale din Rusia.

Deschamps (49 ani) îi succede lui Zidane în palmaresul acestui premiu, după ce prima ediţie a acestei distincţii a fost câştigată de italianul Claudio Ranieri, în 2016, pentru titlul cucerit în Premier League cu Leicester City.

Deschamps a devenit vara aceasta al treilea om care a câştigat titlul mondial, atât ca jucător (1998), cât şi ca antrenor, după brazilianul Mario Lobo Zagallo şi germanul Franz Beckenbauer.

AGERPRES

Facebook Comments