Modalități de tratare a anemiei

by Cristian Dobre

Anemia se poate defini ca un deficit al globulelor rosii in sange. Cel mai frecvent se intalneste deficitul de hemoglobina in rezultatul scaderii cantitatii de fier in organism.

Cauzele aparitiei anemiei sunt mai multe. De exemplu: alaptarea si sarcina, perioada de crestere intensa la copii, indeosebi in perioada adolescentei. O alta cauza este pierderea unei cantitati mari de sange. Aici putem vorbi despre distrugerea excesiva a globulelor rosii. in acest caz este vorba de un tip special de anemie — numita anemie hemolitica. Inca o cauza este insuficienta de fier in alimentele pe care le consumam, adica o alimentatie precara. Anemia mai este cauzata si de tulburarea absorbtiei fierului de catre organism in urma unor boli cronice a intestinelor.

Anemia se trateaza foar­te efi­cient cu doua lea­curi simple: urzicile si gal­be­nu­sul de ou. Primele, adica urzi­cile, se folosesc in ali­men­tatie in cure de minimum doua sapta­mani, pe­rioada de timp in care se con­suma zilnic, de prefe­rinta fierte, pentru a fi usor de digerat. Ideal ar fi ca in fie­care zi sa se manance macar 150 de gra­me de urzici. In paralel, se con­su­ma galbe­nu­suri de ou crude (se­pa­rate doar de albus, care nu se ma­nan­ca), cate doua pe zi. Cura cu galbenus de ou crud, care este bine sa provina de la ouale de casa sau ecolo­gice, durea­za vre­me de mini­mum doua sapta­mani, timp in care se ma­nanca cate doua galbe­nu­suri de ou di­mineata, de prefe­rinta im­preuna cu urzi­cile.

 

Sursa: sananate.bzi.ro

Facebook Comments