MIZERIA IESE LA IVEALA: FALCA A ASTEPTAT SA TREACA ALEGERILE PENTRU A REPARTIZA CET-ULUI BANII DE LA GUVERN

by Cosmin Mihuta

Primarul Gheorghe Falcă arată încă o dată cât de important este Aradul (şi arădenii) şi cât de important e votul, adică interesul propriu. În data de 4 noiembrie, Guvernul României a alocat Aradului aproape 8 milioane de lei noi (aproximativ 80 de miliarde de lei vechi), pentru acoperirea unor datorii acumulate de CET. Datoriile erau acumulate din cauza managementului defectuos din ultimii zece ani, când CET-ul a fost o vacă de muls pentru clientela regimului Falcă.

Deşi banii au fost alocaţi de mai bine de două săptămâni, având alegeri, primarul Gheorghe Falcă a refuzat să-i preia şi să-i repartizeze mai departe CET-ului. Motivul ? Nu vroia să piardă vreun vot, prin repartizarea acelor sume venite de la guvern. Ba mai mult, a susţinut chiar în ultima zi de campanie că guvernul nu ajută CET-ul. Iată, însă, că minciuna are picioare scurte, iar pe ordinea de zi a şedinţei de vineri se află… supriză: subiectul cu privire la sumele alocate de guvern pentru acoperirea pierderilor la CET.

„Se aprobă acoperirea parțială a pierderilor induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat și neacceptate în preț/tarif, conform Hotărârii Guvernului României nr. 969/2014 și Ordinului viceprim-ministrului, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 2185/2014, pentru operatorul de termoficare SC CET Hidrocarburi SA Arad, cu suma de 7.786.000 lei“, se arată în proiectul de hotărâre.
Orice comentariu este de prisos, fiindcă între timp arădenii au votat în conformitate cu minciunile primarului Falcă, cel care spunea că guvernul nu ajută cu nimic CET-ul.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments