Mitropolia Banatului a donat două concentratoare de oxigen Spitalului CFR

by Andreea Radu

Mitropolia Banatului a donat Spitalului CFR din Timişoara două concentratoare de oxigen, la solicitarea unităţii medicale, în contextul în care aici au fost transferaţi pacienţii cu afecţiuni respiratorii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, care a fost eliberat şi pus doar la dispoziţia pacienţilor cu coronavirus, conform agerpres.ro.
„ÎPS Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a făcut un gest creştinesc şi a dat o mână de ajutor Spitalului CFR din Timişoara. La solicitarea unităţii medicale, Chiriarhul a donat două concentratoare de oxigen, aparate necesare celor care sunt afectaţi de COVID-19, dar şi pacienţilor cu probleme respiratorii. Concentratoarele de oxigen ajută la separarea oxigenului de celelalte gaze cu ajutorul unor filtre specifice prin care doar oxigenul poate trece. În acest fel, pacientul respiră oxigenul în mod normal, prin masca sau canula sa. Restul persoanelor din încăpere vor continua să respire cantităţi normale de oxigen”, au anunţat, marţi, reprezentanţii Mitropoliei Banatului.
Oxigenul poate ajuta la tratarea simptomelor pacientului prin: reducerea senzaţiei de dispnee; îmbunătăţirea cantităţii de exerciţii fizice sau de activităţi pe care le poate realiza îmbunătăţirea capacităţii de a dormi, îmbunătăţirea calităţii vieţii; creşterea nivelului său de confort.
Conducerea Spitalului CFR din Timişoara i-a mulţumit părintelui mitropolit pentru gestul creştinesc făcut în timpul acestei pandemii, apreciind implicarea Mitropoliei Banatului în ajutorarea celor aflaţi pe patul de spital, în suferinţe şi nevoi, se arată într-o postare pe site-ul Mitropoliei.

Facebook Comments