Mititelu l-a demis pe italianul Costantino și caută alt antrenor! FCU Craiova vine sâmbătă la Arad

by Sorin Haut

Craiova lui Adrian Mititelu a remizat cu Poli Iași, scor 1-1, în deschiderea rundei intermediare a SuperLigii și Giovanni Costantino (39 de ani) a fost demis de pe banca tehnică. Italianul o preluase pe Craiova în octombrie 2023. „Ne-am pierdut din strălucirea pe care o aveam și am decis să închei colaborarea cu Costantino, deși îmi pare rău de el, dar nu mai poate să stăpânească situația. Mă așteptam că vom continua până la vară, dar aceste împrejurări m-au determinat să pun capăt colaborării. Vreau să produc un declic la echipă. Pare că s-au epuizat resursele tactice. Nu am ce să îi reproșez ca om, ca teoretician, probabil că lipsa de experiență m-a adus în situația de a întrerupe colaborarea”, a declarat Adrian Mititelu la finalul disputei cu Poli Iași. Giovanni Costantino a confirmat ruptura de FCU Craiova:

„Am vorbit cu președintele, eu sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, îmi asum. Nu e vorba mereu de profesionalism. Eu sunt responsabil, antrenorul e responsabil pentru rezultate. Cred că în noiembrie jucam un fotbal foarte bun. Acum nu mai jucăm așa. Am văzut că fanii nu erau fericiți. Eu respect mult Craiova, istoria clubului, Peluza Sud, care a fost alături de noi. Chiar dacă nu mai sunt antrenorul FCU Craiova, rămân un fan al echipei. Am un respect deosebit pentru oamenii de aici. În acest moment, rezultatele nu sunt bune, iar eu sunt responsabil pentru asta. Adrian Mititelu e un președinte care se luptă incredibil. Ar fi bine ca jucătorii să fie la fel de luptători ca președintele. Cred că echipa e mai bună decât în octombrie, când am venit. Este posibil să mai lucrez în fotbalul românesc, deja știu limba. Iubesc acest club”, a declarat italianul cu lacrimi în ochi.

În urma remizei cu Iași, FC U Craiova nu mai are nici măcar șanse matematice să ajungă în play-off la finele sezonului regulat. Oltenii au doar 31 de puncte, sunt pe locul 12, dar Mititelu vrea să redreseze situația începând de la meciul cu UTA, de sâmbătă. „Nu este un capăt de ţară, se joacă fotbal şi în play-out. Şi salvarea de la retrogradare e un obiectiv. Să fii în Liga 1 nu e aşa uşor, că înseamnă să ai condiţii, buget, se poate şi mai rău. Nu trebuie să ajungem în cealaltă extremă, că vă promit că nu retrogradăm şi nu o să fim nici la baraj. Cu un prim meci câştigat, poate la Arad, putem să ne batem pentru câştigarea play-out-ului”, a spus patronul oltenilor. UTA – FCU Craiova se joacă sâmbătă, 2 martie, ora 14, la Arad.

Facebook Comments