MISCAREA ARADEANA CERE GARZII DE MEDIU SA AMENDEZE PRIMARIA PENTRU MACELARIREA COPACILOR

by Sida Voicu

La câţiva ani după prima sesizare despre modul curios de „toaletare” a copacilor din Municipiu făcut de una din firmele dovedite de casă ale Primăriei, asociaţia Mişcarea Arădeană revine cu o plângere pe această temă adresată Gărzii de Mediu. Între timp însă, timp de trei ani, copacii din Arad au fost raşchetaţi pe acelaşi model care – zice-se- le-ar asigura o dezvoltare armonioasă, plăcută ochiului, …peste un anumit număr de ani.  Acum este rândul copacilor din Parcul Eminescu, după ce „operaţiunea” a început în 2011 cu Bulevardul Revoluţiei şi a continuat cu malul Mureşului, câteva cartiere s.a.m.d.. Între timp, efectele tăierii crengilor copacilor se văd prin mai multe locuri din oraş. De exemplu, strada Mărăşeşti – odată învăluită în verdeaţă – acum pare efectiv din altă dimensiune, având doar nişte cioturi de copaci pe margine. Efectele se vor vedea la vară când umbra va deveni o amintire pentru această stradă!

Către Garda de Mediu, comisariatul Arad

SESIZARE – PLÂNGERE

Asociația Mișcarea Aradeană, ca persoană juridică română, vă aducem ma cunoștință următoarele:

– Primăria Arad derulează, prin operatori furnizori de servicii, un adevărat măcel al copacilor de pe domeniul public al Municipiului Arad.
– La ora formulării acestei plângeri defrișările se execută în parcul Eminescu.
– Intervențiile nu se pot încadra la toaletări — coroanele copacilor fiind în întregime tăiate.
– Procesul este început de mai multe săptămâni
– Organizația noastră a fost sesizată în nenumărate rânduri de către cetățeni asupra acestor adevărate masacre aflate în contradicție cu legislația și bunele practici în domeniu.

Având în vedere toate acestea, solicităm:

1. Stoparea în regim de urgență a acestor tăieri de coroane ale copacilor de pe domeniul public. Cerem comisarilor de mediu să intervină imediat pe teren și să someze operatorul care desfășoară activitatea.

2. Sancționarea, potrivit legii, atât a operatorului cât și a autorității care a comandat aceste lucrări. Verificarea legalității avizelor și documentației care a stat la baza executării acestor lucrări.

Vă rugăm să ne comunicați măsurile întreprinse, chiar și etapele intermediare.

Claudiu Cristea
Mișcarea Arădeană

Facebook Comments