Miracole în Turcia! Oameni găsiţi în viaţă după 140 de ore de la cutremur

by Andreea Radu

La peste cinci zile de la cutremurele care au devastat ţara, Turcia continuă să fie scena unor miracole. Oamenii care au supravieţuit în frig şi în întuneric, fără apă sau mâncare, înconjuraţi de beton, sunt scoşi la lumină de salvatorii care muncesc neobosit. Cu toate acestea, şansele ca alte victime să fie găsite în viaţă au scăzut dramatic, iar operaţiunile de salvare se transformă în unele de recuperare, scrie antena3.ro.
La aproape o săptămână de la cutremurele care nu au mai lăsat în picioare aproape nicio clădire în sudul Turciei, nimeni nu mai spera să mai vadă supraviețuitori.
Salvatorii nu au renunțat însă la munca lor și au scos cinci membri ai unei familii din casa lor, transformată într-un morman de moloz.
O femeie de 73 de ani a fost scoasă de sub ruine după aproape 130 de ore, iar la scurt timp și un bebeluș de câteva luni a fost salvat.
De un miracol a avut parte și un adolescent surdo-mut din regiunea Hatay. Băiatul a fost scos de sub dărâmături după șase zile chinuitoare.
Salvatorii sunt în fiecare moment în pericol, la fel ca victimele pe care încearcă să le scoată de sub dărâmături.
În Siria, sute de oameni au rămas sub cerul liber, se adăpostesc pe străzile devastate, în corturi improvizate sau chiar pe stadioane.
Statul turc a promis că va plăti chiria pe un an tuturor celor care au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma cutremurului devastator.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate