Miracol în Turcia: fotbalistul Christian Atsu a fost găsit în viață sub dărâmături, la mai bine de 24 de ore de la cutremur!

by Sorin Haut

Christian Atsu a fost „salvat cu succes” la mai bine de 24 de ore de căutări, de sub dărâmăturile unei clădiri prăbuşite în urma cutremurului devastator din sudul Turciei. „I s-a auzit vocea și salvatorii au acționat imediat, pentru a-l scoate teafăr de sub dărâmături”, spun cei implicați în operațiunea de salvare din infernul din Turcia. Asociaţia de Fotbal din Ghana a confirmat vestea şi a spus că tânărul de 31 de ani primeşte tratament. Duminică seară, el a marcat golul victoriei cu 1-0 în minutul 97 pentru Hatayspor, echipă din prima ligă turcă, care a învins-o pe Kasımpasa cu 2-1. Câteva ore mai târziu a fost dat dispărut în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a dărâmat blocuri întregi de apartamente în mai multe oraşe din Turcia şi Siria. Conform celor de la A Bola, Atsu a fost salvat de intervenția promptă a echipajelor de urgență, iar jurnalistul turc Enes Ozdemir a oferit informații detaliate despre starea în care se afla fotbalistul de 31 de ani, care poate spune că s-a născut pentru a doua oară:

Ghanezul fost și la Chelsea s-a născut a doua oară

„Vedeta lui Hatayspor, Christian Atsu, a fost scos de sub dărâmături! Atsu s-a accidentat la piciorul drept și respiră cu dificultate. El a fost transportat la spital”. Atsu, în vârstă de 31 de ani, a jucat în Premier League pentru Newcastle United şi Everton, sub formă de împrumut de la Chelsea, dar s-a alăturat echipei Hatayspor în septembrie 2022. Atsu a fost selecţionat ultima dată pentru a juca pentru Ghana în 2019, dar nu s-a retras oficial din fotbalul internaţional. Povestea supraviețuirii lui este impresionantă, mai ales că a adus victoria echipei sale la ultima fază a meciului de duminică, cu doar câteva ore înaintea cutremurului ce putea să îi răpească viața. Salvatorii au mai găsit în viață și alte persoane, printre care și sportivi, dar și un nou născut în Siria, protejat de mama sa până la ultima suflare!

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate