Mioveniul a blocat-o pe UTA şi rămâne neînvinsă în Liga a II-a

by Sorin Haut

Entuziastă după ce a aflat că va înfrunta Dinamo, în Cupa României, UTA a fost surprinsă, astăzi, de CS Mioveni, în derby-ul etapei a şaptea din Liga a II-a. Susţinuţi de peste 3.000 de spectatori pe „Motorul”, roş-albii au început slab jocul şi după două situaţii mari, irosite de Balint şi Istfan, Coşereanu a pedepsit, în minutul 8, apărarea visătoare a arădenilor. Mijlocaşul argeşenilor a reluat plasat cu capul, din 10 metri, la colţul lung şi UTA se vedea condusă încă din start. Gazdele s-au trezit abia după un sfert de oră, Croitoru salvând din vinclu şutul lui Moise.

Echipa lui Gyuszi Balint avea să pună stăpânire pe joc din minutul 20, dar ezitările la finalizare au făcut ca Mioveniul să scape la ocaziile lui Miculescu, Şeroni şi mai ales Ioniţă. Atacantul UTA-ei s-a revanşat cu trei minute înainte de pauză, când în urma unui corner, a şutat violent din 7 metri, pe sub Croitoru. Putea fi chiar 2-1 la pauză, dar Buhăcianu a ratat exasperant, după ce l-a driblat şi pe portarul advers.

UTA nu a început prea bine partea a doua, iar în minutul 58 oaspeţii au cerut penalty, la căderea în careu a lui Balint, după un contact cu Iacob. Buhăcianu putea da lovitura în minutul 60, dar a ratat din nou de puţin cu capul. Pe fondul unui joc frumos, pe contre, ambele echipe au riscat şi au încercat victoria, ratând câteva situaţii mari. Miculescu, în minutul 76, a ratat ocazia meciului, şutând slab din 6 metri, în vreme ce bravul Iacob a salvat UTA de la înfrângere, parând salvator în faţa lui Herghelegiu, Balint şi Massaro.

S-a terminat până la urmă 1-1, rezultat echitabil la ceea ce s-a jucat, dar nemulţumitor pentru UTA, ce pierde din nou ocazia să revină în zona locurilor promovabile. Arădenii rămân pe locul 4 în clasament, poziţie pe care o pot pierde dacă Argeşul bate pe Rapid. Laszlo Balint a început partida de astăzi în formula: Fl. Iacob – A. Rus, Fl. Ilie, Șeroni, Stancu (76 Tomozei) – Miculescu, Lorenzi, Moise, Bustea (59 Ursu) – Ioniță (59 Rus), Buhăcianu.

Facebook Comments