Mioveni – UTA, meci capital pentru promovare! A venit vremea să ne arătaţi cine sunteţi

by Sorin Haut

Play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 intră în linie dreaptă, iar de acum orice pas greşit poate fi fatal pentru oricare din cele şase echipe! UTA a început rău, cu doar un punct în primele două meciuri de acasă şi mai are avantaj minim în frunte, astfel că liderul are mare nevoie de o victorie luni, la Mioveni, sau de patru puncte din „dubla” Mioveni – Rapid. Ar fi însă o mare greşeală ca „roş-albii” să se mulţumească cu un egal în fieful argeşenilor lui Claudiu Niculescu, mai ales că Rapid îşi va juca, probabil, la Arad, ultima şansă pentru un loc promovabil direct. Singura variantă pentru UTA este victoria, orice alt rezultat complicând şi mai mult situaţia „Bătrânei Doamne”, de nerecunoscut în startul acestui play-off. Din echipa care defila în campionat, UTA a arătat multe slăbiciuni în faţa celor de la Turris şi Petrolul, iar între declaraţiile optimiste ale antrenorului şi jucătorilor şi faptele de pe teren, există încă o semi-prăpastie. Nu am văzut în cele două partide de pe „Motorul” acea echipă cu pretenţii de Liga 1, acel lider impunător, acei jucători montaţi, cu atitudine şi determinare. Spiritul UTA-ei este încă în aer, iar aşteptările suporterilor sunt extrem de mari, fanii vor să vadă sacrificiu pentru culori şi club! Încă la mâna ei, UTA nu mai trebuie să aibă în teren jucători obosiţi, plafonaţi sau care nu pun „osul”, cum se spune în fotbal.

Momentul adevărului pentru liderul Ligii 2

Greşelile copilăreşti trebuie să dispară, concentrarea să fie la cote maxime, iar Laszlo Balint să fie ceva mai inspirat în alcătuirea formulei de start. UTA are un lot echilibrat, atât numeric cât şi valoric, astfel că soluţii pentru primul „11” există din plin. Marile probleme au apărut, surprinzător, în compartimentul defensiv, foarte sigur pe parcursul sezonului regulat, iar benzile laterale par fragile. La Mioveni este nevoie, mai mult ca oricând, de pragmatism şi sânge rece, iar utiştii au nevoie să speculeze orice moment slab al adversarei. La fel ca şi UTA, Mioveniul nu are voie nici ea să rateze puncte, cu menţiunea că mai are de jucat restanţa cu Argeşul. Se anunţă un meci foarte greu pentru arădeni, mai ales că formaţia lui Niculescu a fost singura ce a luat punct la Arad, înaintea play-off-ului.

Probleme de lot în ambele tabere

Mai mult, argeşenii au avut o prestaţie solidă în acel joc şi au ratat de puţin victoria. Aşadar, se poate spune că este un meci de „care pe care”, cu ceva probleme de lot în ambele tabere: UTA-ei îi lipsește Stancu, iar Mioveniului fundașul central Hreniuc, accidentat și „închizătorul” Costin, suspendat. Balint ar putea risca pe banda dreaptă cu Tomozei, inclus în lotul de Mioveni, dar încă fără meci în picioare, cu toate că tot Bustea are prima şansă la titularizare. În linia mediană ar putea însă, să apară modificări faţă de duelurile precedente, Oroian şi Ciucur emiţând pretenţii la tricourile de titulari.

Balint trebuie să fie mai inspirat

Este clar că antrenorul UTA-ei trebuie să surprindă cumva, pentru că orice mic detaliu, orice schimbare la momentul oportun, orice idee tactică înaintea sau în timpul jocului, pot face diferenţa. Nu e de ajuns ca echipa să aibă doar determinare şi atitudine, trebuie să arate atât calitate cât şi inteligenţă tactică, iar UTA a demonstrat că poate, până la oprirea fotbalului, în primăvară. Liderul trebuie să se redescopere, pentru că timp nu mai este, iar Liga 1 este atât de aproape. Dar poate fi destul de departe, cu un rezultat negativ la Mioveni. Înainte de confruntarea de mâine, UTA este prima în clasament, cu 26 de puncte, cu cinci mai mult decât “galben-verzii”, care sunt pe locul cinci, având însă restant derby-ul judeţean cu Argeşul.

Brigadă suspectă: ilfoveanul Coza, la centru

După veştile bune de la testări, ambele echipe fiind “curate” de coronavirus şi având astfel undă verde pentru meci, astăzi am aflat şi brigada de arbitri a partidei de luni. O delegare cel puţin suspectă, la centru urmând să se afle ilfoveanul Ionuţ Coza, ajutat la cele două margini de vâlcenii Florin Păunescu şi Marius Badea. Dacă la meciurile de acasă, utiştii au avut parte de arbitri destul de îndepărtaţi geografic de Arad, iată că alţii au parte de alt “tratament”. Sperăm să nu fie probleme de arbitraj, dar tare ne este teamă, după ce UTA s-a judecat cu FRF-ul la TAS, de o “dedicaţie” chiar într-un moment aproape decisiv al play-off-ului.

Obligatoriu, puncte!

Mai ales că un central din Ilfov nu este deloc o alegere inspirată, atâta timp cât în play-off evoluează Rapidul şi alte echipe de prin apropiere. Iar cum Mioveniul s-a plâns de arbitraj după vizita Rapidului, am zice doar atât, atenţie mare la „fluieraşi”! Meciul CS Mioveni – UTA se joacă luni, ora 17:30 (direct Digi Sport, Look şi Telekom) şi contează pentru etapa a treia a play-off-ului din Liga 2. Cu o victorie, UTA ar face un pas mare spre Liga 1, iar disputa cu Rapid ar fi aşteptată cu sufletul la gură de toată suflarea arădeană, duminică, 26 iulie, ora 18:15.

Play-off Liga 2, etapa a treia:

Mioveni – UTA, luni, 20 iulie, ora 17:30

Rapid – FC Argeş,  marţi, 21 iulie, ora 18:30

Turris – Petrolul, marţi, 21 iulie, ora 21

Clasament

1.UTA Arad 2 0 1 1 4-5 26 pct.

2.Turris Oltul 2 1 1 0 4-3 24*

3.CS Mioveni 1 0 1 0 0-0 0-0 21*

4.Petrolul Ploieşti 2 0 1 0 1-1 21

5.Rapid 2 0 2 0 0-0 21*

6.FC Argeş 1 0 1 0 0-0 20

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.
Facebook Comments