Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a decretat: “Fotbalul se reia fără spectatori”

by Sorin Haut

În această dimineață au loc la Guvern negocieri între reprezentanții executivului și liderii FRF, respectiv LPF, pe tema prezenței pe stadioane a spectatorilor, după reluarea campionatului. Deși reprezentanții fotbalului românesc au fost chemați la discuții de premier, Nelu Tătaru crede că meciurile ar trebui să se desfășoare în continuare fără spectatori. În opinia oficialului de la Ministerul Sănătății, măsurile de restricție trebuie să continue, pentru că nu va putea fi respectată distanțarea socială. De asemenea, Tătaru a declarat că același punct de vedere este susținut și de către Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

„Sunt acele meciuri oficiale, dar fără spectatori, tocmai în condițiile în care putem păstra în tribune acea distanțare. O galerie nu cred că poate păstra o distanțare socială. Suntem într-un moment în care încercăm să gestionăm un sfârșit de campionat în niște condiții epidemiologice cu niște circuite bine stabilite. Discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Tineretului și Sportului, dumnealui, la rândul lui având aceleași discuții cu cei din fotbal, au ajuns la această concluzie”, a precizat ministrul la Digi 24.

Propunerile lui Burleanu, respinse de Guvern

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal și Justin Ștefan, s-au întâlnit marți cu reprezentanții Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului. Cei doi oficiali din fotbal au prezentat materialul pregătit de Comisia Medicală a FRF, prin care s-a solicitat permiterea accesului spectatorilor, într-un anumit procentaj, la meciuri.

Reprezentanții guvernului au respins propunerile lui Burleanu. Cel puțin până la 1 iulie nu se pune problema ca partidele să se joace cu suporteri în tribună, au precizat Tătaru și Stroe. Oficialii fotbalului au solicitat ca stadioanele să poată găzdui 10% din capacitate.

Fotbalul românesc se reia vineri

„În momentul de față, noi avem spectacole în aer liber, pe scaun, cu distanțare. Întrecerile sportive n-o să le putem face de pe scaun. Oamenii sunt în mișcare, sunt în apropiere, iar distanțarea nu mai poate fi controlată.  Puteți controla o galerie? Puteți controla o bucurie a golului? Pe noi ne interesează să existe precauții.

În momentul în care vom vedea că în comunitate nu vom mai avea acea transmitere accentuată, vom putea gestiona și lucrurile cu public”, a mai declarat Nelu Tătaru la începutul lunii mai, potrivit Sport.ro. Fotbalul românesc se va relua de vineri, 12 iunie, cu meciul Universitatea Craiova – FC Botoșani. (sursă: b1.ro)

Facebook Comments