Ministrul Sănătăţii „îngheaţă” competiţiile sportive pentru încă trei luni!

by Sorin Haut

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un anunț surprinzător, conform căruia pauza competiţională în sportul românesc ar putea fi prelungită cu încă trei luni! În acest scenariu, toate întrecerile interne ar urma să fie „îngheţate” sau anulate, în funcţie de opţiunea fiecărei federaţii. Asta pentru că începutul lunii august ar fi un restart tardiv pentru a mai putea finaliza sezonul.

Măsurile de izolare funcționează și presiunea pe spitale e redusă. Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, deschiderea mall-urilor și a centrelor comerciale. Ne gândim după următorele trei luni să redeschidem. Este o dinamică ce trebuie evaluată”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Această posibilitate a fost accentuată și de Raed Arafat, secretarul de stat MAI. „La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Indiferent că vine cineva și spune: «Noi facem acum cantonament, competiție și îi testăm pe toți!». OK, îi testează astăzi. Nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine!

Pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație. Și asta înseamnă că cineva poate deveni pozitiv și să infecteze pe alții. La acest moment este normal să rămânem încă o săptămâna, două, trei, sau cât va fi nevoie, în condițiile în care suntem acum. Vine 1 mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paști sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paști! Foarte devreme de spus, la acest moment, dacă se pot relua pregătirile pe 15 mai! Foarte devreme! Nu putem estima acest lucru! Nu putem să ne pronunțăm. În orice caz, e foarte devreme!

Rugămintea mea către populație și către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze, pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”, a spus Arafat, citat de Fanatik.  (liga2prosport.ro)

Facebook Comments