Ministrul israelian al apărării: Suntem pregătiți pentru orice ar pregăti Iranul

by Andreea Radu

Ministrul apărării israelian Yoav Gallant a declarat duminica aceasta că ţara sa este pregătită să gestioneze orice fel de scenariu care ar putea apărea în relaţia cu inamicul său declarat, Iranul, în contextul în care Israelul este în alertă pentru eventuale represalii după un presupus atac israelian asupra consulatului iranian din Damasc, soldat cu uciderea unor generali iranieni la 1 aprilie, informează Agerpres.ro.
Gallant a făcut aceste declaraţii după ce a participat la o „evaluare operaţională a situaţiei” cu ofiţeri de rang înalt din armată. „La încheierea evaluării, ministrul Gallant subliniază că comunitatea de apărare a încheiat pregătirile de răspuns în cazul evoluţiei oricărui scenariu cu Iranul”, a anunţat biroul său.
Iranul a ameninţat să răspundă unui atac atribuit Israelului asupra consulatului iranian din capitala siriană Damasc în care au fost ucişi şapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluţiei. Israelul nu a confirmat că s-ar fi aflat în spatele loviturii.
Şi SUA sunt în alertă maximă şi se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului care să vizeze interese israeliene sau americane în regiune.
Iranul a promis că va răzbuna uciderea a doi dintre generalii săi, împreună cu cinci consilieri militari, într-un raid aerian atribuit Israelului asupra unui complex diplomatic iranian din capitala siriană Damasc.
Pedeapsa pe care o va primi Israelul va fi instructivă și aspră, a spus președintele Parlamentului iranian.
Iranul a avertizat SUA să nu se implice în atacul care va urma ca represalii asupra Israelului, după ce Tel Aviv ar fi ucis înalți comandanți iranieni în Siria, scrie presa arabă.

Facebook Comments